Wonen

Zo kiest u de juiste houtsoort voor vlonders

Bent u van plan om uw tuin opnieuw in te gaan richten? misschien overweegt u dan wel om houten vlonders in uw tuin te nemen. Wanneer u vlonderplanken wilt, zijn er echter tal van mogelijkheden wat betreft de houtsoort. In dit artikel vertellen wij u waar u op moet letten bij het kiezen van het hout voor uw vlonders.

Hoe komen de vlonders eruit te zien?

Voordat u begint met het uitzoeken van een bepaalde houtsoort, is het belangrijk om te beslissen hoe uw houten vlonders er precies uit gaan zien. Er is namelijk oneindig veel keuze wanneer het aankomt op design. Zorg ervoor dat u eerst weet hoe u uw complete tuin in wilt richten en waar u de vlonders neer wilt leggen.

vlonders

Uitstraling

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk hoe uw vlonderplanken eruit zien. de ene houtsoort heeft een heel andere look dan de andere, en daarom is het belangrijk om te bedenken wat voor uitstraling u wilt. Gaat u bijvoorbeeld voor een donkere of lichte houtsoort? En zoekt u een bruine soort of wat meer grijs-achtige planken?

Daarnaast hoeft u niet perse voor echt hout te gaan; het wordt tegenwoordig immers steeds populairder om kunststof planken te gebruiken. Deze hebben vaak een hout-look, waardoor ze er net uitzien als echt hout, maar bieden voordeel op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en prijs.

Duurzaamheid

Kiest u toch voor echt hout? Dan is het belangrijk om op de duurzaamheid van de houtsoorten te letten. Alle houtsoorten worden ingedeeld in een bepaalde duurzaamheidsklasse, die loopt van 1 tot en met 5. Wanneer u het hout wilt gebruiken voor vlonders in uw tuin, is het natuurlijk belangrijk dat de houtsoort tegen alle weersomstandigheden kan en lang meegaat. Daarom is het belangrijk om voor een duurzame houtsoort te kiezen.

vlonders

Gladheid van vlonders

Eén van de nadelen van houten vlonderplanken is natuurlijk dat de planken erg glad kunnen worden. Als de planken nat worden kunt u snel uitglijden, wat erg gevaarlijk kan zijn. Om dit tegen te gaan kunt ervoor kiezen om de houten planken te laten behandelen, of u kunt kunststof planken nemen. Kunststof vlonders zijn minder glad dan echt houten vlonders. Zo zijn de kunststof vlonderplanken van Millboard voorzien van een antislip laag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *