Zit uw sleutel vast in het slot? Zo lost u het op!

Veel mensen hebben het wel eens meegemaakt; u bent al laat voor werk of om de trein te halen, trekt gehaast uw schoenen en jas aan en probeert zo snel mogelijk van huis te vertrekken. Maar wanneer u de deur op slot draait blijft uw sleutel in het slot vastzitten. Niets vervelender natuurlijk, maar hoe lost u dit het gemakkelijkst op? Wij geven u een aantal tips.

sleutel

Blijft de sleutel steken?

Ten eerste kan het zijn dat de sleutel blijft steken, en u hem dus niet meer uit het slot krijgt. Maar het kan ook zijn dat hij wel in en uit het slot gaat, maar niet draait. In beide gevallen komt dit vaak doordat er vuil in het slot zit of het slot stroef loopt. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, want als u probeert om de sleutel met brute kracht uit het slot te krijgen, kan die afbreken. En dan bent u natuurlijk nog verder van huis.

Dus wat kunt u wel doen? Krijgt u uw sleutel wel uit het slot maar draait deze niet? Probeer dat wat smeerolie in het slot te spuiten. Hierdoor zal het slot gemakkelijker ronddraaien en kan het zijn dat uw probleem al opgelost is. Blijft uw sleutel in het slot steken? Probeer deze er dan voorzichtig uit te halen. Dit kan met uw handen, maar ook met een tang. Maar let op dat u niet te veel kracht gebruikt. Als laatste kunt u proberen hem vanaf de andere kant uit het slot te duwen, door de reserve sleutel in de andere kant van het slot te steken.

sleutel

Is uw sleutel afgebroken?

Wanneer de sleutel afgebroken is, wordt het natuurlijk een lastiger verhaal. Er zijn een aantal dingen die u kunt proberen. Wanneer de sleutel nog een beetje uitsteekt, kunt u proberen om deze met een tang uit het slot te halen. Is er maar een heel klein stukje afgebroken? Dan kunt u dit met een pincet proberen. Komt er geen beweging in? Dan kunt u proberen om naast de sleutel een beetje kruipolie in het slot te spuiten. Helpt dit ook niet? Dan kunt u als laatste optie – nadat u smeerolie in het slot heeft gespoten – proberen om een aantal flinke klappen tegen de deur te geven. Op deze manier kan het zijn dat de sleutel alsnog loskomt.

Werkt dit geen van allen? Dan kunt u toch het beste op zoek naar een slotenmaker bij u in de buurt, zoals slotenmaker den haag.

Bron: slotenmaker den haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *