Tips,  Wonen

Zelf een schuifpui plaatsen? Houd hier rekening mee

Bent u van plan om binnenkort een schuifpui te nemen in uw huis? Dan zit u er misschien aan te denken om deze zelf te plaatsen in plaats van om hier een bedrijf voor in te huren. In dit artikel vertellen wij u daarom alles over waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van een schuifpui.

Kies het materiaal van de schuifpui

Voordat u de schuifpui daadwerkelijk plaatst, moet u deze natuurlijk kopen. Hierbij is het van belang dat u goed op het materiaal van de schuifdeur let. De meest gangbare materialen zijn hout, aluminium en plastic. Ieder materiaal heeft andere voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de materialen te vergelijken en uit te zoeken welk materiaal het best aansluit bij uw wensen en eisen.

schuifpui

Plaats de schuifpui niet alleen en/of zonder bouwtechnische kennis

Wanneer u van plan bent zelf een schuifdeur te plaatsen, is het belangrijk dat u bouwtechnische kennis heeft en weet wat u doet. Wanneer u een schuifpui plaatst, moet u namelijk een gat in de muur maken waar de deur komt. Aangezien dit normaalgesproken in de buitenmuur is, is dit een draagmuur. Doet u dit op de verkeerde manier, dan kan deze muur – en dus uw huis – instorten. Zorg er daarom dus voor dat u goed weet wat u doet, of overweeg toch om een professioneel bedrijf in te huren.

Daarnaast is het zetten van de schuifpui een enorme klus, die u niet alleen kunt doen. Bent u dus toch van plan om zelf de deur te plaatsen, zorg er dan voor dat u met meerdere mensen bent, zodat u elkaar kunt helpen en jullie genoeg handen hebben voor de klus.

Houd rekening met verminderde garantie

Wanneer u besluit om de pui zelf te plaatsen, is de kans groot dat de leverancier strikter om zal gaan met de garantie van de schuifpui. Wanneer u namelijk zelf fouten maakt bij het installeren van de schuifdeur en u moet uw schuifpui laten repareren, zal dit niet onder de garantie vallen. Alleen problemen die komen door echte fabrieksfouten zullen dan vergoed worden. Laat u de pui door de leverancier installeren of een bedrijf waarmee zij samenwerken? Dan is de kans groot dat ook problemen die door fouten bij het installeren van de schuifpui komen onder de garantie vallen.

Meer informatie over een schuifpui? Kijk op https://foramen.nl/.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *