Welke soorten matrassen zijn er?

pexels-tatiana-syrikova-3933240

Als je een nieuw matras nodig hebt kom je altijd allerlei soorten matrassen tegen. Je weet alleen niet wat jij nu echt fijn vindt. Lees daarom dit artikel om erachter te komen welke eigenschappen ieder matras heeft. Zo kun je makkelijker je keuze maken.

Het pocketveringmatras is voorzien van metalen springveren in een textielen zakje. Er gaan soms wel honderden veren in een matras. Door te variëren in dikte van het staaldraad en een aantal andere zaken kan de fabrikant een aantal zones versterken of juist verzwakken. Zo kun je bepaalde delen van het lichaam meer of minder ondersteunen.

Een koudschuimmatras is het meest gebruikte matras, er zitten grote verschillen in de kwaliteit van het koudschuim. Dit verklaart ook de grote prijsvariatie van deze matrassen. Koudschuim heeft niets te maken met de temperatuur van het schuim, het gaat over de manier waarop dit schuim geproduceerd wordt.

Het traagschuimmatras is misschien beter bekend als memory foam. Dit matras past zich volledig aan de vorm van het lichaam, hierdoor voel je geen drukpunten als je op dit matras ligt. Niet iedereen vind dit fijn, probeer daarom eerst een traagschuimmatras in de winkel voordat je tot aankoop overgaat.

Kinderbedden

Ben je op zoek naar een nieuw bed voor je kinderen of wil je de ruimte in het gastenslaapkamer zo goed mogelijk gebruiken? Kijk dan eens naar een stapelbed van PS slapen. Naast stapelbedden leveren ze ook uitstekende kinder en tienerbedden. Alles is mogelijk van peuterbedden tot twijfelaars. Wanneer je niet precies weet welk bed goed is voor je tiener, vraag dan een medewerker voor advies! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *