Wat wordt er allemaal gemaakt van PVC?

pvc vloer zwolle

Als je geen idee hebt wat pvc is, dan heb je er vast wel een beeld bij wanneer je aan buizen denkt die onder de grond lopen of waar je als kind vroeger pijltjes mee schoot. Pvc is materiaal waarmee veel verschillende dingen worden gemaakt, waaronder vloeren, zeil en behuizingen.

PVC vloer

Tegenwoordig worden er steeds meer vloeren gemaakt van verschillende materialen. Pvc is hier een voorbeeld van. Het is kwalitatief en daarom ook duurzaam. Het is daarnaast ook erg gebruiksvriendelijk en zoals eerder gezegd ook zeer toepassingsvriendelijk. Je ziet steeds meer dat mensen kiezen voor een vloer van pvc, omdat het lijkt op laminaat en bij vele stijlen past. Een pvc vloer kun je regionaal kopen of online. Je kunt bijvoorbeeld voor een pvc vloer in Zwolle naar de plaatselijke vloerhandel alsook je bestelling eenvoudig online bestellen via het internet.

Behuizing

De meeste behuizingen voor kabels en draden onder de grond en in de muren rondom je huis, zijn gemaakt van pvc. Dit is ook weer omdat het duurzaam materiaal is en omdat het onderhoudsvrij is. Het blijft goed, ook al geeft men het geen aandacht. Dit is ook een belangrijke reden voor het gebruik ervan. Behuizingen van pvc zijn er in verschillende maten en vormen. Het is maar net wat er doorheen moet en of het geschikt is daarvoor.

Platen

Pvc is ook leverbaar in platen. Deze platen worden vaak gekocht om er weer zelf iets van te maken. Het is vaak in de vorm van geschuimd pvc. Dit is goed toepasbaar voor reclameborden. Ook worden ze vaak gebruikt in de bouw voor isolatie.

Wat is pvc nu precies?

Pvc is een kunststofsoort en staat voor polyvinylchloride. Het wordt gemaakt van aardolie in combinatie met zout. Pvc is hard materiaal en erg moeilijk brandbaar. Het is daarom ook een goede oplossing voor veel dingen. Wel is het materiaal buigbaar bij warmte en door stoffen toe te voegen tijdens het productieproces wordt het ook nog flexibeler. Dit biedt weer nieuwe mogelijkheden en tal van oplossingen. De duurzaamheid bij pvc zit hem niet alleen in de goede kwaliteit van het materiaal zelf, maar ook in het gemak van recyclen. Het materiaal is zeer goed recyclebaar.