Waarom steeds meer mensen een taxushaag in de tuin zetten

Taxushaag

Een haagplant is een perfecte manier om een beetje privacy te creëren terwijl je ook veel groen om je heen hebt en iets moois om naar uit te kijken als je in de tuin zit. Wist je dat de taxushaag vele unieke voordelen heeft en dat het daarom een van de meest gekozen haagplanten is in Nederland? En dat komt wel door de volgende redenen.

Conifeer

Altijd groen

Een taxushaag maakt je leefomgeving meteen stukken groener. Door een schutting, hek of oude haag te vervangen door een diepgroene taxushaag geef je die mooie tuin direct een natuurlijke uitstraling. Of je tuinontwerp nu formeel is of iets losser: een taxushaag kan eigenlijk altijd. Wil je niet direct een nieuwe tuinafscheiding aanschaffen, maar ben je wel gecharmeerd van de mooie en natuurlijke uitstraling van de taxus? Dan kun je er altijd voor kiezen om de taxus solitair aan te planten. Je kunt hem als boom laten groeien of als struik in de door jou gewenste snoeivorm knippen. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze bijzondere boom.

Wintergroen

De taxus kan alles hebben

De taxus is een zeer sterke haagplant. De boom kan oeroud worden en kan veel hebben. Verschillende standplaatsen, weersomstandigheden en grondsoorten worden verdragen door de taxus. Een taxushaag houdt niet van hele natte wortels, maar er is weinig dat een goed gedraineerde grond niet aankan. Ook in een drogere, voedingsarme grondsoort kan de taxus prima worden aangeplant. Zelfs een onervaren tuinder kan van deze plant dus een prachtige haag maken!