badkamerspiegel met verwarming
Wonen

Waarom spiegelverwarming in de badkamer?

Een spiegelverwarming in je badkamerspiegel, waarom zou je die een aanschaffen in je nieuwe of bestaande badkamer? Natuurlijk is een badkamerspiegel met verwarming duurder dan een reguliere badkamerspiegel in aanschaf en gebruik, maar hij bied wel vele voordelen.

badkamerspiegel met verwarming

Het grootste voordeel is eigenlijk wel dat hij niet aanslaat. Want als je net lekker gedoucht hebt of in bad hebt gelegen, wil je toch meestal gelijk gebruik maken van je spiegel. Het is erg vervelend als je net schoon bent en bijvoorbeeld je tanden wilt poetsen dat de spiegel dan aangeslagen is. Je kan dan de spiegel natuurlijk droogtrekken of als je wat meer geduld hebt de deur een tijdje open zetten. Maar het grote nadeel van het droogtrekken is dat het een extra handeling is en dat je lelijke strepen op je spiegel krijgt. Als je de spiegel niet droog hoeft te trekken en er dus geen strepen op komen scheelt dit later veel tijd in het schoonmaken van de badkamer.

Een ander groot voordeel is dat een badkamerspiegel met verwarming warmte afgeeft, dit is meestal erg prettig als je net uit het bad of de douche komt.

Als een spiegel lang vochtig blijft kan er bovendien in de loop van de jaren schimmel op de randen van je spiegel ontstaan. Buiten dat het erg lelijk is om zwarte randen op je spiegel te krijgen, is het ontstaan van schimmel op je badkamerspiegel ook ongezond en je krijgt het maar moeilijk schoon doordat het tussen je spiegel trekt. Doordat je het moeilijk schoon krijgt is er vaak geen andere optie dan een nieuwe spiegel aan te schaffen. Door een badkamerspiegel met verwarming aan te schaffen gaat je spiegel dus langer en op een gezondere manier mee. Uiteindelijk kan de verwarmde spiegel zo juist geld besparen op de langere termijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *