Waar moet je op letten bij het leggen van een betonnen vloer.

De goede kwaliteit en betaalbare prijs van beton hebben ertoe geleid dat het in de loop der jaren traditionele vloer-materialen zoals marmer, graniet, tegels en linoleum heeft vervangen. Dit zijn de tips om een betonvloer te laten plaatsen. 

Er zijn drie soorten stijlvolle betonvloeren beschikbaar voor uw huis:

  • Gewoon beton
  • Gekleurd beton
  • Gepolijst beton, door een gepolierde beton expert

Betonnen vloeren zijn zowel functioneel als verbluffend. Wat zijn enkele andere voordelen van betonnen vloeren?

Beton is ongelooflijk duurzaam. In feite is de gemiddelde sterkte ongeveer 3000 psi, wat betekent dat hij meer dan een ton druk kan weerstaan! Krassen door de huisdieren en zelfs de meest puntige hoge hakken zijn geen partij voor deze stoere substantie. Maar genoeg over de voordelen. Als je al betonnen vloeren hebt gelegd of over een betonvloer laten plaatsen nadenkt, lees dan verder om te leren hoe je ze kunt onderhouden en repareren.

Onderhoud

Betonnen vloeren zijn onderhoudsarm, dus perfect voor de minimalistische huiseigenaar. Het eerste dat u wilt doen, is kiezen voor een coating om de levensduur van uw betonnen vloer te verlengen. Houd er bij het kiezen van een sealer rekening mee dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Een sealer op waterbasis is niet giftig en perfect als u met huisdieren of kleine kinderen samenwoont.

De problemen en waar u op moet letten

Hoewel beton stevig is, kunnen lucht of water kleine gaatjes op het oppervlak veroorzaken. Dus nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je betonnen holtes kunt opvullen. Ze kunnen gemakkelijk worden gladgestreken en je hebt maar een paar dingen, wat extra tijd en je handen nodig om de klus te klaren. Als je met gaten te maken hebt, vul je zo in een paar stappen de betonnen holtes op met reparatie-vuller speciaal voor beton. Als u nog steeds moeite heeft, aarzel dan niet om een professional in te schakelen.

Wil je een gepolierde betonvloer laten realiseren? Kijk dan hier voor meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *