Geen categorie

Vision systeem

Machine vision systemen zijn de technologieën en technieken die worden gebruikt om op digitale beeldvorming gebaseerde geautomatiseerde visuele inspectie te geven voor medische toepassingen, meestal in de industrie. Deze systemen worden gebruikt met digitale camera’s, computer vision systemen of andere inspectieapparatuur. In de industriële sector worden deze vooral gebruikt voor het inspecteren van mechanische onderdelen en fabricagecomponenten. Ze worden ook gebruikt in de automobielindustrie, de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie, de medische industrie en andere speciale toepassingen die afbeeldingen met een hoge resolutie vereisen. In de medische en industriële sector inspecteren en diagnosticeren machine vision systemen machines en robots die in deze toepassingen worden gebruikt. De verschillende soorten machine vision-systemen zijn optisch, digitaal, hybride en PicoVisions. Onder hen worden PicoVisions het meest gebruikt vanwege hun hoge contrastverhouding en beeldvorming met hoge resolutie. Ze kunnen worden geconfigureerd en bediend met een enkele machine vision-camera of met meerdere camera’s. Dit soort vision-systeem heeft een hoge verwerkingskracht en is geschikt voor toepassingen die een groot aantal camera’s vereisen.

Een ander type vision systeem

Een ander type vision systeem is een slimme camera, een verbeterde vorm van machine vision. Het omvat een aantal beeldverwerkingstechnologieën, waaronder beelddetectie, video-opname en -weergave, beeldverbetering en realtime gezichtsherkenning. Het is meestal opgenomen in een computer, wat een kant-en-klaar computersysteem is. Met behulp van intelligente identificatie kan de slimme camera automatisch en consistent specifieke camera’s identificeren, erop richten en erop schieten. Andere soorten zichtsystemen zijn onder meer zichtlijn, bewegingsdetectie, infrarood- en ultrasone inspectie.

Machinevisie ook nuttig voor machinebewaking

De machinevisie is ook nuttig voor machinebewaking. Een machine vision systeem maakt machinebewaking mogelijk met een toename van de doorvoer. Dit systeem omvat compactcamera’s en machines die meerdere werkstations tegelijk kunnen bewaken. Dergelijke machine vision systemen zijn gunstig voor industriële bedrijven die al hun machines op één plek moeten bijhouden, die met netwerkkabels aan elkaar zijn gekoppeld. De processen voor kwaliteitscontrole en productievolging zijn twee essentiële aspecten in elke maakindustrie. Vision-inspectiesystemen helpen bij de kwaliteitscontrole en het volgen van de productie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *