Verhuizen of je woning updaten?

Gaat het de laatste tijd steeds meer kriebelen om te verhuizen? De woningmarkt is op dit moment oververhit. Is het daarom wel verstandig om op dit moment te verhuizen? Verhuizen in deze tijd kent nadelen en voordelen. In deze blog gaan we hier verder op. 

Verhuizen in een oververhitte markt

In een oververhitte markt is het verhuizen een stuk lastiger. Je eigen woning verkoop je waarschijnlijk heel makkelijk (met overwaarde). Maar kom je ook zo snel aan een nieuwe woonruimte? In deze tijd is het nodig om flink te overbieden voor je aan een woning kunt komen. Zie je dat zitten? Bij het kopen van een woning wil je normaal gesproken de tijd kunnen nemen. Bijvoorbeeld door de woning meerdere malen te bezichtigen. In deze huidige woningmarkt is dit eigenlijk niet meer mogelijk. Potentiële kopers moeten snel beslissen of zij de woning willen aankopen, anders is een ander je voor. 

Stel een Funda alert in en schrijf je in bij makelaar

Wil je toch graag verhuizen? Dan is het goed om altijd zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van het nieuwe aanbod. Dit zodat je snel stappen kunt zetten. Onze eerste tip is om je in te schrijven bij meerdere makelaars. Makelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van het aanbod, vaak nog voordat het op Funda staat. Daarnaast raden we je aan een alert in Funda in te stellen. Elke keer als er een woning beschikbaar komt (die aan jouw eisen voldoet) krijg je een seintje. 

Woning updatenWat je ook kunt doen: je woning een flinke update geven. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe vloer (een mooie vloer maakt je immers blij) en laat alle wanden sauzen of behangen. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Neem dan eens een kijkje bij Vloerloods.nl. De specialist in laminaat- en pvc vloeren! Bekijk ook eens ‘PVC vloer Rotterdam’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *