Uw huis verkopen tijdens de Corona pandemie

Bent u van plan om uw huis binnenkort te koop te zetten? Dan is de kans groot dat u zich afvraagt of het nu – midden in de coronacrisis – wel het juiste moment is om dit te doen. In dit artikel zetten we een aantal dingen op een rij om rekening mee te houden bij het verkopen van uw huis tijdens de coronacrisis.

Is dit wel het juiste moment om uw huis te verkopen?

Ten eerste is er natuurlijk de vraag of de coronacrisis wel het goede moment is om uw huis te koop te zetten. Het afgelopen jaar heeft de coronacrisis gelukkig relatief weinig effect gehad op de woningmarkt, in de zin van dat het aantal bezichtigingen van woningen niet erg gedaald is ten opzichte van het begin van afgelopen jaar. Daarnaast is er al langere tijd sprake van een laag aanbod in woningen en hoge vraag, waardoor er dus een aanbodtekort plaatsvindt en de prijzen relatief hoog zijn. Voor u als verkoper is dit natuurlijk goed nieuws! Uw woning verkopen tijdens de corona pandemie zal dus niet enorm beïnvloed worden door het coronavirus.

huis verkopen

Maatregelen om rekening mee te houden

Echter zijn er natuurlijk wel een aantal maatregelen en omstandigheden waar u rekening mee moet houden in deze tijd. Om erachter te komen waar u rekening mee moet houden en wat er verandert in het proces van het verkopen van uw huis door de coronacrisis, kunt u het best advies vragen bij en overleggen met uw makelaar. Het grootste effect zal natuurlijk zijn op de eventuele bezichtigingen. Vooralsnog kunnen bezichtigingen nog steeds gewoon plaatsvinden, maar wel in een ietwat aangepaste vorm. Dit verschilt echter wat per makelaar, dus ook hierbij is het handig om met uw makelaar te overleggen. Over het algemeen dient u sowieso rekening te houden met de volgende maatregelen:

  • Vraag mensen om maximaal met 2 personen langs te komen voor een bezichtiging
  • Zet vooraf de deuren in huis open, zodat meerdere mensen niet dezelfde deurklinken aan hoeven te raken
  • Was uw handen voorafgaand aan de bezichtiging
  • Schud de handen van de geïnteresseerden niet en houd anderhalve eter afstand
  • Vraag de geïnteresseerden van tevoren of ze geen klachten hebben. Is dit wel het geval? Verzet dan de afspraak. Doe dit ook wanneer u zelf klachten heeft.

Heeft u verder vragen of bent u op zoek naar advies over het verkopen van uw huis tijdens de coronacrisis? Neem dan contact op met een makelaar bij u in de buurt, zoals Makelaar André.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *