Tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een wasdroogmachine

Een wasdroogmachine is onmisbaar voor vele huishoudens tegenwoordig. Je hoeft je was niet meer aan een rekje te hangen of aan een buitenrek te laten drogen, maar doet het gewoon in een droger. Als je op zoek gaat naar een wasdroogmachine kan dat nog wel eens overweldigend zijn. Dat komt omdat er zoveel keuze is aan drogers. In dit artikel een aantal tips voor als je een wasdroogmachine besluit aan te schaffen.

Welke wasdroogmachines zijn er?

Je hebt verschillende soorten wasdroogmachines die jouw was kunnen drogen. Als je op zoek bent naar een energiezuinige droger dan kun je het beste kiezen voor een warmtepompdroger. Deze wasdroger droogt de was met hergebruikte warmte. Deze droger was op een lage temperatuur, waardoor hij extra duurzaam is en tevens je was een stuk mooier houdt. De luchtafvoerdroger voert hete en vochtige lucht af door middel van een slang naar buiten. Relatief gezien zijn dit soort drogers goedkoop, maar je moet wel de mogelijkheid hebben om de slang naar buiten te kunnen leiden. Door de hoge temperatuur droogt deze wasdroogmachine je was binnen 80 minuten. Het is wel een echte energieslurper. Tot slot heb je de condensdroger die het vocht in de kleding laat condenseren waarna het water wordt opgevangen in een speciale bak. Dit is vooral geschikt voor een kleine hoeveelheid wasgoed en dus ideaal voor kleinere gezinnen.

Hoe energiezuinig en snel wil je de wasdroogmachine hebben?

Wil je echt energiezuinig je wasgoed laten drogen dan laat je je wasgoed gewoon aan een rekje drogen. Is dat om een of andere reden niet mogelijk dan is een warmtepompdroger het meest energiezuinig. Deze drogers hebben de maximaal score van A+++ en zijn het meest energiezuinig van alle drogers. Je bespaart jaarlijks de helft van je energiekosten wanneer je een ander soort droger zou gebruiken. Simpelweg omdat warmtepompdrogers op lage temperatuur drogen en daarom minder energie verbruiken. Wat wel betekent dat het wat langer duurt voordat je was echt droog is. De ideale combinatie van snel drogen op een lage temperatuur bestaat er op dit moment nog niet op de markt. Wil je energiezuinig, kies dan voor een warmtepompdroger. Wil je snel drogen overweeg dan een luchtafvoerdroger of condensdroger. 

Geluid van een wasdroogmachine

Let op het geluid als je je droger vlakbij een woonruimte zet. Dit mag niet hoger zijn dan 63 tot 65 decibel. Hoe zie je bij een droger welk aantal decibel die heeft? Dat vind je op het energielabel van de droger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *