Big Green Egg Large
Tips

Tips voor koken op je Big Green Egg Large

Eigenlijk mag je de Big Green Egg Large geen barbecue noemen. Het is namelijk zo veel meer dan dat. Deze Green Egg kan van alles, van bakken tot langzaam garen, roken, koken en nog veel meer. Een Big Green Egg Large is dan ook een investering voor veel zwoele zomeravonden vol heerlijk eten. Maar hoe kook je nou eigenlijk op zo’n ding? Met deze tips lukt het zelfs de meest onervaren kok.

Big Green Egg Large

Welke brandstof gebruik je?

Wat betreft brandstof: gebruik enkel premium grote blokken houtskool. Laat de supermarkt en tankstation houtskool liggen! Je gaat echt veel meer plezier hebben van een hogere kwaliteit houtskool. Deze heeft niet alleen een betere prijs/kwaliteit verhouding maar helpt ook in temperatuurbeheersing en stabiliteit van de temperatuur. Om over smaak nog maar te zwijgen.

Geen chemische middelen

Gebruik nooit chemische producten zoals witte aanmaakblokjes of lampenolie in je EGG. Het keramiek is poreus en vieze smaken trekken erin. Niet alleen wat je op dat moment aan het bereiden bent is verpest, maar ook de 3 sessies daarna. Dat is zo ontzettend zonde!

Big Green Egg Large

Schoonmaken kan het ei zelf

Wanneer je Big Green Egg aan de binnenkant erg vies is nadat je bijvoorbeeld veel vet vlees zoals varken hebt gegaard kan je hem even schoonbranden. Zet de schuifjes open om de temperatuur naar de 300 graden te brengen en laat Green Egg zichzelf lekker schoonmaken. Kind kan de was doen, toch?