Verschillende modellen
Tips

Tips voor het ontwerpen van een tuin

De beste tuinen zijn die mensen gelukkig en comfortabel maken. Tuurlijk, geweldige tuinen zien er goed uit, maar ze moeten ook goed voelen. De tuinen die ik het meest bewonder zijn ontspannend, de meubels zijn gemakkelijk te verplaatsen en niet te moeilijk te onderhouden. Paden en structuren moeten eenvoudig te navigeren zijn, terwijl de geselecteerde planten rente moeten bieden en een functie moeten vervullen zonder pestkoppen of prima donna’s te zijn. Ga voor meer informatie naar van van EE. Voor nu zijn hier 3 praktische tips die kunnen helpen om leuke, leefbare tuinen te creëren voor mezelf en mijn klanten.

Maak een ruime ligplaats

Zorg ervoor dat de paden breed genoeg zijn voor een comfortabele doorgang. Niemand houdt ervan om door smalle ruimtes te knijpen, binnen of buiten. Hoofdwegen moeten breed genoeg zijn voor ten minste twee mensen om naast elkaar te lopen, niet minder dan 5 meter. Voor secundaire paden waar mensen meestal in hun eentje lopen, moet de breedte ten minste 3 meter. Houd er rekening mee dat hoe groter de aanplant of structuren zijn die die de paden flankeren, hoe breder het pad moet zijn. Hoge grenzen zorgen ervoor dat elke ruimte beperkter aanvoelt.

tuinschuur

Bekijk uw stappen

Buitentrappen en trappen moeten voorzichtig stijgen; anders kunnen ze ontmoedigend lijken. Stappen met een stijging van 6 centimeter of minder zijn het meest comfortabel. Als de tuintrappen meer dan 10 treden omvatten, overweeg dan landingen na elke vierde of vijfde stap om de vooruitgang te vergemakkelijken. Landingen moeten minstens zo diep zijn als de trappen breed zijn. Een royale landing is een absolute noodzaak waar een trap van richting verandert.

Veel elleboogruimte

Patio’s en dekken zijn perfecte ruimtes voor outdoor events. Plan voor genoeg ruimte om te dineren en mensen te ontvangen. Bedenk hoeveel gasten ujewaarschijnlijk regelmatig zult hosten en plan dan op ten minste 4 vierkante meter ruimte per persoon. Buiten dineren betekent buitenmeubilair, dus probeer een 3-meter brede omtrek van open ruimte rond een meubel groepering vrij te verlaten om voor comfortabele circulatie.

Bron: https://www.vanvanee.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *