Tips voor als je wilt verhuizen

Er komt een tijd dat we ons huis verlaten en gaan verhuizen. Of dit nu is omdat je van je studentenkamer naar je eerste echte huis gaat of omdat je gewoon groter of kleiner wilt gaan wonen, verhuizen is een drukke periode waarbij je best veel dingen moet regelen. Om dit wat makkelijker te laten verlopen, geven wij je graag een aantal tips!

Nieuw huis zoeken

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om goed voor jezelf op een rij te zetten naar wat voor soort huis je op zoek bent. Zo kun je er voor kiezen om een woning te huren, maar ook om te kopen. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie en je budget. Stel vooraf ook een lijstje samen met eisen waaraan je nieuwe huis moet voldoen. Dit zal het zoekproces makkelijker maken. Als je sneller een woning wilt vinden of hulp nodig hebt, kun je ook hulp inschakelen van een aankoopmakelaar. Zij helpen jou bij het vinden van een nieuwe woning.

Oude huis verkopen

Het oude huis moet je natuurlijk ook verkopen. In het geval je je huidige huis huurt, kun je gewoon de huur een maand of een paar maanden van te voren opzeggen, afhankelijk van je opzegtermijn. Voor koopwoningen is het iets lastiger. Houd er rekening mee dat je op tijd je huis te koop zet, zodat je nog genoeg tijd hebt dat je het kwijtraakt en later niet met dubbele lasten zit. Ook hiervoor kun je hulp inschakelen van een makelaar. Zij maken het proces zo gemakkelijk mogelijk en helpen jou om je huisje kwijt te raken aan geschikte kopers. Om je huis sneller kwijt te raken is het verstandig om goede foto’s te laten maken en deze op zoveel mogelijk sites te plaatsen. Ook kun je kijken binnen je eigen netwerk wie er op zoek is naar een huis.