Wonen

Technologie van de vaatwassers

Het is niet direct het eerste waar je aan denkt als je een vaatwasser aangeschaft, maar vaatwassers zitten vol met technologische snufjes. Uiteraard ligt het er hoe nieuw de vaatwasser is die je gekocht hebt, maar de nieuwere versies zijn een en al technologie. Deze machine zorgt ervoor dat al het vaat brandschoon wordt en dit op een zo’n zuinige manier als dat mogelijk is. 

We zien dat vaatwassers ook steeds stiller en krachtiger worden. Hierdoor kun je de vaatwasser ook nog vroeg op de avond zijn werk laten doen. Hierdoor kun je de machine probleemloos zijn taak laten uitvoeren. Het is ook niet voor niks dat de grote merken soms wel 10 jaar garantie geven op hun producten. Ze zijn er van overtuigd dat deze minimaal zo lang mee gaan vanwege de technologisch hoogstaande aspecten. 

Daarnaast zijn ze tegenwoordig enorm energiezuinig. Vervolgens kun je ook nog eens voor een ECO programma kiezen waardoor je nog minder energie verbruikt. 
Een andere leuke techniek die we zien bij sommige merken is met betrekking tot zeoliet. Deze mineraal neem vocht en energie op. Deze technologie zorgt er voor dat aan het einde van het programma water sneller verdampt door de verhitting de vaat. De warmte en vochtige lucht wordt naar onderen geleid naar het zeoliet reservoir met dus de mineralen. Dit mineraal neemt vervolgens het vocht op en geeft daarbij nog eens extra warmte energie af. Hierdoor is je vaat dus sneller droog, omdat het vocht een plek heeft gevonden in de vaatwasser en wordt de energie van de warmte niet verspild. Een win-win situatie!