spuitwerk muren
Wonen

Spuitwerk op muren: wat is het voordeel van deze verftechniek?

Wanneer je een muur wil verven dan zijn er tegenwoordig meerdere technieken om uit te kiezen. Je kunt met een roller en kwastjes in de weer gaan, maar wist je dat spuitwerk van muren ook goed mogelijk is tegenwoordig? Dat kan de klus een stuk makkelijker maken.

Wat is dat, een verfspuit?

spuitwerk muren

Een verfspuit is een speciaal apparaat waarmee je verf automatisch op een muur kunt spuiten in plaats van dat je het met een kwast aanbrengt. De verfspuit komt in veel vormen maar het is in essentie een apparaat dat je in de hand kunt houden en waar je verf in stopt. Het spuit dan de verf over een muur en doet dit met verschillende opzetstukken. Zo kun je in één keer een heel oppervlak verven of je kunt kleine hoekjes en randen verven. Want ook de hoeken moet je natuurlijk mooi afwerken. 

Spuitwerk uitbesteden

Het werken met een verfspuit is echt een vak apart. Veel mensen kiezen er daarom voor om dit uit te besteden aan een specialist. Sommige schilders kunnen namelijk ook heel goed met zo’n verfspuit overweg. Het voordeel daarvan is dat de klus sneller geklaard is. Je hebt dus ook sneller je huis terug en kunt beginnen met bijvoorbeeld de rest van de verbouwing. 

Randen en hoeken

Spuitverf is eigenlijk nauwkeuriger dan verven met rollers, ook al denk je dat misschien niet direct. Je kunt namelijk met deze techniek ook heel gemakkelijk in kleine hoeken een egale laag verf aanbrengen zonder dat je hoeft te priegelen met een kleine kwast. Maar deze manier van verven heeft nog een sterk voordeel.

De ondergrond

Een muur verven is een lastige klus want als je het verkeerd doet krijg je allerlei verschillende diktes verf op verschillende plekken. Als de muur eronder ook al een donkere kleur heeft dan kan het zelfs zo zijn dat je dit er onderdoor ziet. Met de verfspuit kun je egale lagen aanbrengen zodat de kleur overal hetzelfde is. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *