Soorten behang op een rijtje

pexels-max-vakhtbovych-7534286

Er zijn ongelofelijk veel soorten behang die gebruikt kunnen worden voor je woning. Zo werkt Eerenstein samen met bepaalde partijen om zo verschillende soorten behang aan te kunnen bieden.

Naast het aanbod van Eerenstein, heb je nog veel andere soorten behang, een greep uit de soorten behang die worden aangeboden op de markt zijn:

  • Papierbehang
  • Simplexbehang
  • Duplexbehang
  • Rauhfaserbehang
  • Vliesbehang
  • Vinylbehang
  • Schuimvinyl

Papierbehang

Deze vorm van behang wordt veel gebruikt voor het behangen van de wand. Dit is redelijk goedkoop materiaal en redelijk gemakkelijk aan te brengen op de wand. Dit behang is tevens gemakkelijk te verwijderen.

Simplexbehang

Dunne laag papier welke tevens erg goedkoop is. Het is belangrijk dat de ondergrond egaal is, anders is het mogelijk om de oneffenheden door het behang heen te zien.

Duplexbehang

Dit type behang bestaat uit twee lagen papier, waardoor de oneffenheden op de ondergrond niet zichtbaar zullen zijn. Het behang is sterk waardoor je er gemakkelijk mee kan werken.

Rauhfaserbehang

Rauhfaserbehang is populair gezien er makkelijk mee te behangen is, het goed te beschilderen isd en gemakkelijk is schoon te houden. Ook is dit een vrij goedkope vorm van behangen.

Vliesbehang

Dit type behang is erg sterk, gemakkelijk schoon te houden en scheurt niet snel. Ook krimpt dit behang niet wanneer je hierop lijm gebruikt.

Vinylbehang

Dit behang bestaat uit een papieren onderlaag met daarboven een kunststof toplaag. Hierdoor is dit behang geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes. 

Schuimvinyl

Schuimvinyl is erg goed overschilderbaar, maar neemt vrij gemakkelijk vieze geuren op als rook- en vetlucht. Hierdoor is dit type behang dus niet ideaal voor in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *