Slapen tijdens warme zomernachten

slapen zomer

Nu de zomermaanden aangebroken zijn, blijft het ook ‘s nachts erg warm. Een te warme slaapkamer kan ervoor zorgen dat je nachtrust niet optimaal is. Om ook de volgende dag te genieten van het mooie weer, is het belangrijk dat je goed uitgerust bent. Wakker worden in jouw hoog laag bed wordt met de volgende tips beter! De specialisten van Well-Fair vertellen je graag hoe het zit. Hoog laag bed kopen? Ook goed om te bekijken: pijn heupen slapen op zij

Ramen open of dicht?

Je hebt natuurlijk de neiging om bij warm weer alles open te zetten. Wij raden je aan om dit juist niet te doen. Wanneer jij overdag deuren en ramen wagenwijd open zet, is de kans groot dat de warmte binnenkomt en blijft hangen. Vooral op dagen dat er geen wind staat kan de temperatuur flink oplopen. Zodra de zon ondergaat, is het pas tijd om alles open te zetten. De temperatuur buiten daalt namelijk en hierdoor krijg je binnen frisse lucht.

Juiste deken

Veel mensen slapen fijner met een deken over zich heen. Trek daarom je deken uit je dekbed. Zo slaap je direct onder je dekbedhoes. Ook het gebruik van een laken kan je helpen. Toch liever een dekbed over je heen? Zorg er dan voor dat je een ventilator in de kamer hebt staan. Richt deze op je lichaam, zodat je lekker kunt slapen onder je dekbed.

Probeer je hoofd koel te houden

Hiermee bedoelen we niet letterlijk koel houden. Je zult merken dat je op vakantie een stuk minder last hebt van de warmte. Vaak verwacht je in zo’n situatie namelijk dat het warm is. Slaap jij ook prima op vakantie? Herinner jezelf er dan aan dat je gewoon rustig kunt gaan liggen en in slaap kunt vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *