funderingsherstel
Wonen

Problemen met de fundering? Ga snel voor funderingsherstel

Als op een zeker moment deuren en ramen in je huis beginnen te klemmen, dan is dat misschien niet gelijk reden tot paniek. Merk je echter dat een vloer in je woning niet meer helemaal recht loopt, dan is er waarschijnlijk echt een probleem met de fundering. Als je dit te lang op z’n beloop laat, dan kunnen zich zelfs scheuren in muren vormen of verzakkingen optreden. Kortom, vermoed je problemen met de fundering van jouw pand, onderzoek dan zo snel mogelijk samen met een specialist of funderingsherstel nodig is.

funderingsherstel

Oorzaken funderingsproblemen

Mocht je onverhoopt een probleem hebben met de fundering van je huis, dan vraag je je ongetwijfeld af hoe dit komt. Meestal bestaat dit probleem niet van de ene op de andere dag. Dit is een geleidelijk proces. Bekend is dat in polderlandschappen verzakkingen en funderingsproblemen relatief snel optreden. Langdurige droogte kan in andere landschappen ook tot problemen leiden. Door een te lage grondwaterstand mist de grond als geheel stabiliteit. Verder heb je bij oude panden nu eenmaal meer kans op funderingsproblematiek, want vroeger had men nu eenmaal minder kennis om dit te voorkomen dan nu. Tenslotte kan de fundering natuurlijk te lijden hebben onder aardbevingen. Vooral bewoners van het noorden van Nederland zijn helaas gedwongen zich hier zorgen over te maken.

funderingsherstel

Hoe herstel je je fundering?

Als je een aannemersbedrijf inschakelt om funderingsherstel te laten uitvoeren, dan zal deze je waarschijnlijk twee opties voorleggen. Je kunt gaan voor het opnieuw laten onderheien van je woning. Dat houdt in dat nieuwe verankerde palen geplaatst worden waarna een verse en gewapende constructievloer wordt gestort. Daarnaast kun je kiezen voor de methode paalkopverlaging. Daarbij worden tussen bestaande palen en funderingen vijzels geplaatst. Over de palen wordt extra gewapende fundering gestort. Als je voor een langdurige oplossing wenst te gaan, dan is opnieuw onderheien de beste keuze.