Personeelshuisvesting

gebouw

Personeelshuisvesting: noodzakelijk om goed te regelen voor je arbeidsmigranten

In diverse sectoren is het heel normaal dat werkgevers voor een aantal weken, maanden of zelfs een paar jaar arbeidsmigranten uit andere landen haalt. Dit kan men om verschillende redenen doen, al heeft deze strategie toch meestal vooral te maken met het feit dat er in Nederland een tekort heerst aan medewerkers die bepaalde taken willen of kunnen uitvoeren. 

Hoe dan ook, als je personeelsleden uit het buitenland haalt die in Nederland niets hebben en niemand kennen, dan ben je als werkgever ook meteen moreel of zelfs wettelijk verantwoordelijk voor een goede personeelshuisvesting. Deze huisvesting zou je zelf kunnen regelen via contacten in je netwerk of de vrije huursector, maar een extern bureau inschakelen dat zich in deze huisvesting heeft gespecialiseerd wordt over het algemeen een betere optie gevonden. Hoe dan ook is deze huisvesting iets waar niet lichtzinnig over gedacht mag worden. Hieronder lees je waarom je dit als werkgever zo goed mogelijk moet willen proberen te doen.

Personeelshuisvesting

De voordelen van fatsoenlijke huisvesting voor je personeel

Wanneer je je buitenlandse personeel op een fatsoenlijke manier huisvest dan levert dat de volgende voordelen op:

  • Je personeel zal zich welkom en gewaardeerd voelen. Dit heeft een gunstige invloed op de prestaties op de werkvloer.
  • Je medewerkers kunnen in een fijne woning goed tot rust komen tussen de werkzaamheden door. Ook dit heeft z’n impact op de kwaliteit van het geleverde werk.
  • Als je als werkgever zorgt voor prettige huisvesting, dan bouw je hiermee een reputatie van goede werkgever op.

Al bij al is je er dus alles aan gelegen om je arbeidsmigranten op een fatsoenlijke manier te huisvesten. Des te meer reden dus om deze huisvesting uit te besteden aan een betrouwbare partner die structureel kwaliteit levert op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *