Oud ijzer afval? Dit kunt u ermee doen!

Heeft u ook iedere maand weer een hoop ijzer over? Of heeft u onlangs uw jaarlijkse grote schoonmaak gehouden en kwam u een boel ijzerafval tegen waarvan u niet zo goed wist waar u het moest laten? In dit artikel vertellen wij u wat u het beste met uw oud ijzer kunt doen.

Gooi uw oud ijzer niet zomaar weg!

Wanneer u niet goed weet wat u met het ijzerafval moet doen wat u tegen bent gekomen, is het in ieder geval belangrijk om het niet zomaar weg te gooien. Natuurlijk kunt u het weg weggooien, maar behalve dat dit vaak veel moeite kost, is het ook nog eens slechter voor uw portemonnee.

Wist u namelijk dat u uw ijzerafval in kunt leveren bij een speciaal inleverpunt voor oud ijzer? Deze punten zitten verspreid door heel Nederland, dus er zit gegarandeerd een inleverpunt bij u in de buurt. Een kwestie van even opzoeken en dan weet u waar u uw afval kwijt kunt!

oud ijzer

Wanneer u uw afval inlevert bij zo’n speciaal inleverpunt, wordt het ijzer gerecycled, en dus vervormt tot nieuw ijzer dat weer hergebruikt wordt voor nieuwe voorwerpen. Op deze manier blijft er niet alleen minder ijzerafval rondslingeren op de aarde, maar wordt het milieu ook minder vervuild tijdens het proces van het maken van ijzer. Er hoeft immers minder nieuw ijzer gemaakt te worden. Op deze manier zorgt u dus beter voor het milieu dan door het afval zomaar weg te gooien!

Geld verdienen met uw afval

Het is natuurlijk geweldig dat u het milieu helpt door uw ijzer in te leveren bij een daarvoor bestemd punt, maar dit is niet het enige voordeel van het inleveren van oud ijzer. Wist u namelijk dat u ook nog eens geld verdient als u uw ijzerafval inlevert?

oud ijzer

Op het moment dat u oud ijzer inlevert bij een hiervoor bestemd punt, krijgt u hier direct geld voor terug. Hoeveel u verdient is afhankelijk van de soort ijzer en hoeveel u ervan inlevert.

Om te weten hoeveel u kunt verdienen met uw oud ijzer, kunt u kijken op https://123oudijzerprijs.nl/. Op deze website kunt u aangeven welke ijzersoort u heeft en hoe zwaar uw afval is. Nadat u dit heeft gedaan, ziet u direct hoeveel uw afval waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *