Maximale hypotheek bedraagt 100% taxatiewaarde

maximale hypotheek wat je mag lenen

Hoeveel hypotheek kan je krijgen als de woning minder waard is dan dat je verwacht had? Hypotheek berekenen kan niet eerder dan dat je alles weet over het huis en taxatiewaarde woning en je eventuele overwaarde.

Voorbeeld dat de koop niet door gaat

Verreweg de meeste kopers nemen contact met mij op als het leed al geschied is. De woning is gekocht maar de taxatie valt achteraf tegen. HELP! Hoe moet ik nu financieren?

Koop je een huis voor € 500.000,- en de marktwaarde, ook wel taxatiewaarde, bedraagt € 450.000,-? Je zal € 50.000,- extra eigen geld nodig hebben. 

Ga je ook nog overbieden op dat huis? Het volledige bedrag dat je hebt overboden kan je niet meefinancieren in de hypotheek omdat de waarde te laag is. Ook dat geld moet je zelf betalen.

Al kan jij op inkomen € 900.000,- aan hypotheek krijgen, je moet alles over je toetsinkomen en de waarde van de woning weten.

maximale hypotheek wat je mag lenen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met schenking?

Stel dat je € 400.000,- aan hypotheek kan krijgen bij de bank. Ouders schenken jou de vrijstelling van € 105.000,-. Dat betekent niet dat je maximale hypotheek wat je mag lenen noemenswaardig omhoog gaat. Wel kan je hierdoor hoger bieden op een huis.

Hoeveel hoger bieden is echt afhankelijk van de regio de woning en de huizenmarkt in die regio. Met zekerheid kan ik wel zeggen dat er bijna overal 20% tot 35% wordt overboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *