Geen categorie

Kiezen voor een MKB energiecollectief? 3 redenen waarom dat niet aan te raden is

Voor iedere ondernemer is het een prettig idee om de zaakjes goed op orde te hebben. Dat betekent dat je niet alleen wilt dat het bedrijf goed loopt; de basis van je onderneming moet goed zijn voordat je überhaupt begint met ondernemen. Hierbij moet je diverse dingen regelen voor je bedrijf. Hoe zit het bijvoorbeeld met het regelen van je energie MKB? Bij het zoeken naar een passende energiedeal is de kans groot dat je een aanbieding voor een MKB energiecollectief voorbij ziet komen. Waarom zo’n collectief niet altijd de beste oplossing is lees je hier.

Geld betalen om mee te doen aan collectief

Aan een MKB energiecollectief zitten namelijk wat haken en ogen. Een energiecollectief is een groep ondernemers die gezamenlijk voor een scherpe prijs een energiepakket afnemen. Wat hierbij opvallend is, is het feit dat je als ondernemer in eerste instantie geld moet betalen om mee te kunnen doen met zo’n pakket. Zie het als een soort entreegeld: je moet een bepaald tarief betalen en pas daarna profiteer je van een scherp tarief. Dat is best een beetje vreemd toch? Om korting te pakken kun je wat dat betreft het beste zelf aan de slag gaan met energie vergelijken. Dat kost je namelijk helemaal niks! Op Minder.nl vind je een handige zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time weet welk energiepakket het best bij jouw bedrijf past. Hierbij krijg je een overzicht te zien met meerdere aanbiedingen zodat je altijd de juiste kunt kiezen.

Nooit zakelijke energie op maat

Een ander nadeel van een MKB energiecollectief is het feit dat je nooit profiteert van zakelijke energie op maat. Ga je zelf op zoek naar een energiedeal dan vul je je wensen in omtrent zakelijke energie. Een online vergelijker gaat op basis van jouw wensen op zoek naar een passende aanbieding. Neem je echter energie af binnen een MKB energiecollectief dan maak je gebruik van een vast energiepakket. Hierbij kun je je eigen wensen niet invullen. Het kan dus zomaar zijn dat zo’n pakket voor jou minder interessant is dan voor je buurman – of natuurlijk andersom. Om gegarandeerd een scherpe prijs te betalen voor zakelijke energie kun je beter kiezen voor energie op maat. Zo weet je in ieder geval zeker dat je nooit te veel betaalt.

Nooit totale aanbod van energiedeals binnen MKB collectief

Tot slot is er nog een opvallend nadeel te vinden van een MKB energiecollectief. Wat veel ondernemers niet weten, is dat niet alle energieleveranciers die zakelijke stroom leveren meedoen met dit soort collectieven. Dat betekent dat je nooit het allerscherpste tarief kunt scoren met een MKB energiecollectief. Wie weet is er namelijk wel een energiebedrijf dat veel meer voordeel biedt voor zakelijke klanten, maar dat niet meedoet met dit soort collectieven. Ook hierbij geldt dus weer: voor een volledig overzicht van energiedeals kun je het beste zelf aan de slag gaan. Dat kan je uiteindelijk behoorlijk wat geld schelen. Kortom: laat een MKB energiecollectief vooral links liggen wanneer je op zoek bent naar de beste deal omtrent zakelijke energie.