Geen categorie

Kies voor een bouwkundige keuring

Wanneer je op zoek bent naar een woning, is het goed om even stil te staan bij de opties als het gaat om een bouwkundige keuring. Je kunt de woning dan goed laten inspecteren en dan krijg je zicht van de staat van de woning op bouwkundig gebied. Dit wordt zeker aangeraden als je een oudere woning wil kopen. 

Het kan zijn dat er dan bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking geplaatst moet worden, of dat er nieuwe kozijnen in moeten. Het is natuurlijk per woning anders wat er gedaan moet worden, maar het is wel fijn als koper dat je weet op welke extra kosten je dan nog moet rekenen. Is dat financieel voor jou ook haalbaar? Misschien kun je met de rapportage nog wel onderhandelen over de vraagprijs, omdat er bijv. veel opgeknapt moet worden aan de woning.

Staat van de woning

De keuring geeft een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning, maar ook krijg je hierdoor inzicht in verschillende soorten kosten. Na de keuring krijg je een rapportage uitgereikt met dit overzicht, maar ook met foto’s en toelichting op hetgeen is vastgelegd. Het is prettig om te weten wat je nog kunt verwachten. Daarom zijn de kosten ook duidelijk toegelicht in de rapportage die je uit krijgt gereikt na de keuring. Je kunt hierbij denken aan de directe kosten, dus hetgeen wat zo snel mogelijk aangepakt moet worden. 

Je wil namelijk verdere schade beperken en voorkomen en je wil veilig kunnen wonen. Daarnaast heb je nog de kosten op termijn en dat hoeft niet direct aangepakt te worden, maar het is hetgeen waar je rekening mee moet houden, bijv. binnen vijf jaar. Ook de kosten van woningverbetering zijn niet noodzakelijk, maar kunnen er wel voor zorgen dat het energieverbruik bij de woning naar beneden kan en dat je meer wooncomfort mag ervaren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *