Kast op maat | Waar moet je op letten?

Kast op maat

Ken je dat gevoel? Je speurt tientallen interieurwinkels af op zoek naar een kast, maar niets is wat je zoekt. De ene keer kloppen de afmetingen niet en de andere keer is het interieur niet wat je wenst. In zo’n geval is een kast met schuifdeuren van STIPT Deuren de ideale oplossing. Alleen, waar let je op bij het aanschaffen van zo’n kast? Wij geven je 4 punten om over na te denken.

1. De plek

Wil je een kast op maat aanschaffen? Dan zul je eerst moeten nadenken over in welke ruimte hij moet komen en op welke plek precies. Het grootste voordeel van een kast op maat is dat je hem op iedere plek kunt plaatsen. Het past namelijk altijd! Om de kamer optimaal te benutten, is het wel slim om uit te zoeken wat precies de handigste plek is. Wil je helemaal ruimte besparen? Dan kun je kiezen voor een inbouwkast op maat.

2. De afmetingen

Zodra je weet op welke plek de kast moet komen, kun je gaan nadenken over de afmetingen. Een van de belangrijkste dingen is dat een kast goed bij de ruimte past. Komt de kast in een relatief kleine ruimte? Dan kun je een geheel dichte kast beter achterwege laten. In zo’n geval kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een kast met een dichte onderkant, maar een open bovenkant. Zo heb je genoeg opbergruimte en kun je er ook allerlei leuke accessoires in kwijt.

3. De kleur

Ook de kleur is niet geheel onbelangrijk. Heb je een stoer en modern interieur? Dan past een donkere kast daar ontzettend mooi bij. Wanneer je het liever niet te donker wilt maken, kun je natuurlijk ook een combinatie maken van twee kleuren. Of wat dacht je van een paar leuke planten erin? Geeft gelijk een heel andere uitstraling. Ben je toch meer van de rustigere en zachtere kleuren? Dan is wit of een mooie pasteltint wellicht een betere optie.

4. Het interieur

Bij een kast op maat moet natuurlijk niet alleen gedacht worden aan de buitenkant, maar ook door het interieur ervan. Plankjes, lades, ruimte om dingen op te hangen. Met een kast op maat is het allemaal mogelijk! Denk dus goed na over wat er in de kast moet komen en op welke manier je dit wilt kunnen opbergen of neerzetten.