Tips,  Wonen

Je huis verbouwen, wij geven tips

Het zorgt natuurlijk voor redelijk wat stress als je je huis moet verbouwen, maar toch is het in de meeste gevallen nodig. Of als het niet nodig is, kiezen sommige mensen er zelf voor om wat dingen in het huis aan te pakken. Dit is wel zo verstandig, want het is niet fijn als je toch besluit te verbouwen als je al verhuisd bent. Je kunt het beste je hele huis aanpakken als er nog geen kostbare spullen in staan, zodat je alle ruimte hebt. Wij geven je vandaag graag wat tips voor als jij aan het verbouwen bent of een verbouwing gepland hebt staan!

Maak een plan

Wat eigenlijk met alles wat je wilt gaan uitvoeren, is het fijn om een plan te maken. Wat wil je allemaal gaan aanpakken? En hoe ga je dit doen? Moet je andere mensen inschakelen om te helpen? Dit zijn belangrijke vragen, maar de antwoorden hierop zijn natuurlijk nog belangrijker. Daarom is het goed om dit allemaal uit te schrijven, zodat je weet wat er allemaal geregeld moet worden. Zo krijg je ook een goed overzicht hoe lang alles gaat duren en zal je als je eenmaal bezig bent met verbouwen zien wanneer er progressie in zit. Het is ook wel fijn om een soort deadline op te stellen, want iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk het nieuwe verbouwde huisje in.

Hulp en/of hulpmiddelen

Als je je plan hebt uitgeschreven, weet je dus ook wat je zelf gaat aanpakken of wat voor taken je moet gaan uitbesteden. Als jij ervoor kiest om zelf te gaan plamuren, moet je daar wel de juiste hulpmiddelen voor aanschaffen. Denk aan epoxyhars. Epoxyhars is voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Ook kan je ervoor kiezen om een epoxy resin pakket aan te schaffen.

Houd rekening met de kosten

Wat ook erg belangrijk is, is alle kosten in een overzicht zetten. Je moet wel weten waar je aan begint en of je dit ook daadwerkelijk kunt uitgeven. Zo kan je prioriteiten stellen in wat echt gedaan moet worden en wat later aangepakt kan worden. Zo kan je met je budget wat je nu hebt de belangrijke dingen aanpakken en later als je weer een spaarpotje hebt de overige dingen aanpakken. Kijk dan ook vooral naar wat praktisch is. Het is vanzelfsprekend dat als er muren gesloopt of geverfd moeten worden, je dit als eerste aanpakt. Dit is namelijk een taak die niet erg handig is als er al meubels en persoonlijke spullen in huis staan. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *