Houtlook tegels

houtlook tegels

Als je voor een alternatieve uitstraling wilt gaan is er van alles mogelijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer, een betontegel of voor natuursteen. Het grote voordeel van een stenen vloer zit vooral in het reinigen en onderhoud. Een houten vloer gaat gepaard met veel onderhoud. Vooral wanneer je je houten vloer mooi wilt houden. Als je opzoek bent naar een houten vloer maar geen last wilt hebben van veel onderhoud is het gebruik van houtlook tegels een alternatief. Deze houtlook tegels kunnen op verschillende plaatsen in huis worden aangebracht. 

houtlook tegels

Wat is er mogelijk?

Als je kiest voor een zachte hout uitstraling, maar niet op zoek bent naar veel onderhoud is een houtlook een goed alternatief. Het verschil is qua uiterlijk niet zichtbaar. Wel scheelt het enorm kwa tijd, geld en energie. Het is zelfs mogelijk om deze tegels op je wand aan te brengen. Daarnaast zijn er verschillende legpatronen mogelijk. 

houtlook tegels

Het voordeel van houtlook tegels

Deze houtlook tegels hebben als eigenschap dat ze een ruimtelijke en natuurlijke uitstraling creëren. Een houtlook tegel heeft dus dezelfde visuele eigenschappen als een plaat van hout. Het voordeel van deze tegel zit in de aanleg, dit is een stuk eenvoudiger. In de gebruiksfase scheelt het in onderhoud, bijvoorbeeld bij het reinigen van je keuken. De tegels kunnen ook als badkamer tegels dienen, dit omdat de tegels tegen vocht kunnen en niet opkrullen zoals echt hout. Het is dus een ideale vloer, met een natuurlijke uitstraling.