Tips

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor mijn droomhuis?

Wanneer je een koophuis wilt kopen, is de kans groot dat je een hypotheek moet afsluiten om deze woning te kunnen financieren. Om te kijken hoeveel geld je maximaal mag lenen, kan je eenvoudig je maximale hypotheek berekenen online. Zo weet je snel in welke prijscategorie woningen jij kunt gaan zoeken. Jouw maximale hypotheek wordt berekend aan de hand van verschillende factoren en in dit artikel vertellen we daar meer over.

Geboortedatum

Het eerste aspect is je geboortedatum. Dit lijkt misschien een rare factor, maar is altijd de eerste vraag in een berekening. Wanneer je vinnen 10 jaar met pensioen gaat, heeft dit namelijk een effect op de hoogte van je hypotheek.

Inkomen

Jouw inkomen is de belangrijkste graadmeter voor de hoogte van je hypotheek. Op basis van je bruto inkomen wordt gekeken hoeveel geld je maximaal mag lenen. De hypotheek die je krijgt mag gemiddeld 4,5 keer zo hoog zijn als je bruto jaarinkomen.

Alleen of samen kopen?

Wanneer je een woning met je partner koopt, dan telt het inkomen van je partner ook mee, aangezien jullie samen de maandlasten zullen dragen van de hypotheek. Echter telt dit inkomen voor maximaal 90% mee.

Overige lasten

Het kan zo zijn dat je naast jouw hypotheek ook andere maandelijkse financiële lasten hebt. Deze lasten hebben natuurlijk een impact op de hoogte van de hypotheek die je kan krijgen, aangezien door deze lasten de kans kleiner is dat je de hypotheek terug kan betalen.

Heb je zelf weinig verstand van hypotheken en wil je graag weten hoeveel geld jij kan lenen en waar je dit het voordeligst kan doen? Schakel dan een hypotheekadviseur in om je te helpen. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt over je lening.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *