Tips

Hoe planten groeien in potten

plantenbak tuinieren is ideaal als je woont in een kleine ruimte of een variatie wilt toevoegen aan je tuin ontwerp. plantenbakken zijn zeer veelzijdig en kunnen veel plantensoorten bevatten- groenten, bloemen, kleine bomen en vetplanten, om er maar een paar te noemen (bron: www.rainbow-collection.nl).

Wat is plantenbak Tuinieren?

plantenbak tuinieren is een methode van het kweken van planten in plantenbakken, in plaats van het planten van hen in de aarde buiten. plantenbak tuinieren geeft tuinders meer controle over belangrijke groeiomstandigheden zoals zonlicht, vocht en temperatuur.

6 soorten plantenbakken

Er zijn vele soorten plantenbakken die – wanneer gevuld met potgrond of pot mix – de perfecte groeiende omgeving bieden voor een verscheidenheid aan planten.

  • Terracotta potten: Deze roodbruine klei potten zijn klassiek. Je zult ze willen kopen als een glazen terracotta pot indien mogelijk, als de poreuze aard van ongeglazuurde terracotta is betekent dat dat je planten frequent gewaterd zullen moeten worden.
  • Venster plantenbakken: Dit type plantenbak hecht aan een vensterbank en biedt een manier om de buitenkant van je huis op te fleuren. Venster plantenbakken zijn perfect voor het planten van kleurrijke bloemen, kruiden en andere eetbare planten. Venster plantenbakken zijn verkrijgbaar in vele materialen- plastic, hout, glasvezel en metaal.
  • Hangende manden: Hangende manden zorgen voor planten die veel doorstroom nodig hebben. Wees op je hoede voor het ophangen van hen in winderige omgevingen.
  • Plastic potten: Meestal de minst dure en meest lichtgewicht van de plantenbak opties, plastic potten zijn veelzijdig en houd vocht goed vast. Sommige onderzoeken tonen aan dat de chemische stoffen in bepaalde kunststoffen kunnen lekken in de bodem, dus ga voorzichtig om als je eetbare planten in plastic potten kweekt.
  • Metalen plantenbakken: Een duurzame, moderne plantenbak stijl zijn metalen plantenbakken deze gaan een lange tijd mee en breken niet zo snel als terracotta potten. Hun grootste nadeel is dat ze snel opwarmen als ze in de volle zon worden geplaatst, wat mogelijk leidt tot droge grond en beschadigde plantenwortels. Daarom is het belangrijk om schaduw te creëren door bijvoorbeeld een uitvalscherm te plaatsen.
  • Kweekzakken: Plastic of stof zakken zijn het beste voor planten met ondiepe wortels. Ze zijn goedkoop, lichtgewicht, herbruikbaar en draagbaar, en ze zijn perfect voor het kweken van aardappelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *