blok-dakkappellen-logo
Wonen

Hoe lang het duurt om een dakkapel te plaatsen?

Je wilt een dakkapel en vraagt jezelf nu af, hoe lang het duurt om een dakkapel te plaatsen? Eerst begin je met het opstellen van blauwdruk ontwerpen om een plan van jouw ideale loftruimte te maken, de ontwerpfase omvat planning in een projectteam (meestal inclusief een architect) om een overzicht van de loft en van het totale pand te maken, zodat punten zoals huisvestingsbehoeften, toegang, stahoogte en toegang tot brand kunnen in het ontwerp zorgvuldig worden overwogen en beantwoord. In dit stadium kunnen er verschillende opties zijn die jou aanspreken en een paar verschillende plannen kunnen worden opgesteld voordat het ideale ontwerp wordt overeengekomen. Nadat je het ontwerp met de projectmanager heeft afgesproken, is het tijd om de plannen naar het lokale planbureau en de gebouwbeheerder in te dienen, om zo nodig toestemming te krijgen om de conversie voort te zetten.

werkschema ontwikkelen 

Als de goedkeuring is verleend en de bouwcontrole is voldaan, wordt een volledig werkschema ontwikkeld, zodat je precies weet wat er moet gebeuren en in welke volgorde, bijvoorbeeld: dak- en exterieur werk dan inwendig dakwerk gevolgd door de installatie van een trap toegang tot zolder het ‘doorbreken’ om de nieuwe kamer met de rest van het huis te verbinden, voordat de laatste fase van het creëren van de kamer, inclusief bevestigingen, ingebouwde meubels, vervolgens decoreren en afwerken. De werkelijke tijd die nodig is om deze reeks werken te voltooien, hangt natuurlijk af van het type loft-conversion, iets dat aanzienlijk kan variëren. 

weet je nu wat je moet doen?

Nu weet je ongeveer hoe lang het duurt om een dakkapel te plaatsen. Weet je het nog steeds niet? Ga dan naar de website van http://www.blok-dakkapellen.nl/ voor meer informatie over hoe lang het duurt om een dakkapel te plaatsen. En laat ze meteen geïnstalleerd worden bij jou thuis!