Hoe je de beste lamp kiest om jouw thuiskantoor op te fleuren.

Er is niets erger dan gaan zitten om in een donker thuiskantoor te werken. Je kunt de aantekeningen nauwelijks zien of je hebt moeite om jouw koffie te vinden. Het hoofdlicht is te helder om in te schakelen, het leidt je af. Hoe vind je een goede balans? Steeds meer mensen ontdekken dat een eenvoudige bureaulamp aan hun behoeften voldoet. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten bij het kiezen van de beste bureaulamp voor uw thuiskantoor.

1. Kijk waarom goede verlichting belangrijk voor je is

Wist je dat de juiste verlichting jouw stemming kan veranderen? Je zult merken dat als je moe bent, dat felle, kunstmatige licht je wakker houdt. De schittering doorboort je ogen en geeft je het gevoel dat je net wakker bent geworden, ook al is het laat in de middag. Dit soort verlichting wordt gebruikt in verlichtingsarmaturen op kantoor om ervoor te zorgen dat je zich op het werk kunt concentreren. Helaas kun je geïrriteerd raken door het fluorescerende, heldere licht dat in jouw ogen dringt. Dit is niet geweldig, vooral niet als je de hele dag naar een computerscherm staart. Aan de andere kant kan een lamp die een rustgevende, warme gloed afgeeft, geruststellend zijn. Als je ‘s nachts in bed stapt, heb je licht nodig dat je helpt te kalmeren en je klaar te voelen om te slapen. Net zoals de lampjes die je in jouw bureaulamp aantreft, je niet helpen slapen, zal het verplaatsen van jouw bedlampje naast jouw computer je niet helpen om zich te concentreren.

Bij het kiezen van de beste lamp voor thuiskantoor, moet je rekening houden met het type verlichting dat voor je werkt. Er zijn een paar opties waar je op moet letten, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Natuurlijk: breng daglicht in het huis. Dit is geweldig in de zomer, niet zo handig in de winter. Als je jouw huis moet verbouwen, is dit ook de duurste optie.

Ambient: De primaire lichtbron voor de hele kamer, sfeerverlichting kan worden gecreëerd met aan het plafond bevestigde armaturen zoals kroonluchters. Ze helpen de hele kamer te verwarmen en hebben misschien wat extra hulp nodig van een bureaulamp.

Boven het hoofd: plaats de lamp aan het plafond, zodat deze van bovenaf verlicht. Deze lampen werpen meestal een brede hoeveelheid licht. Als je moe bent en je wilt concentreren op je werk, kan dit een beetje veel zijn. Een spotlight kan helpen, maar deze kunnen ook intens zijn.

Taak: gemaakt met minder agressieve LED-lampjes, helpt dit type lamp met het concentreren op de taak die je moet uitvoeren. Ze zijn geweldig voor iedereen die een specifieke taak voltooit, inclusief werken aan een bureau. Meestal kun je deze lampen aanpassen om de nodige delen van het bureau te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *