airco Emmeloord
Tips

Hoe hou je je koel tijdens de warme zomerdagen?

Lekker weer is natuurlijk heerlijk. Echter kan het soms vervelend zijn, wanneer je te maken krijgt met broeierige en benauwde zomerdagen bijvoorbeeld. Helaas kun je daar niks aan doen en zullen die dagen er hoe dan ook tussen zitten. Om het dan toch zo koel mogelijk te houden zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Airco

Een airconditioningsysteem is vaak het eerst waar je aan denkt als het warm is. Niet gek ook, want het is een enorm effectieve manier om het lekker koel te houden tijdens de zomer. Een airco is vaak ingebouwd in auto’s, maar ook zeker in woningen. Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor en airco. Er zijn bedrijven die airco’s produceren en verkopen, zoals Dijksma Koudetechniek voor een mooie airco in Emmeloord.

Net als bij een servicebeurt voor airco’s in de auto, is er ook voor een airco in je woning of bedrijfspand periodiek een onderhoudsbeurt nodig. Het is goed om hier rekening mee te houden. Dit is natuurlijk niet voor niets. Met goed onderhoud aan je airco zorg je bijvoorbeeld voor dat het systeem schoon blijft en er geen luchtwegklachten kunnen ontstaan.

Ramen en deuren dicht

Wanneer het buiten erg warm is, is men vaak geneigd om de ramen en deuren open te zetten. Echter is het zo dat hierdoor de warme lucht van buiten dan naar binnen kan komen. Het is daarom beter om de ramen en deuren gesloten te houden en het donker te houden in huis, waarna je deuren en ramen pas weer opent wanneer de zon weg is en deze vervolgens tegen elkaar open te zetten. De lucht is dan wat koeler en dan zorg je ervoor dat de koele lucht je huis betreedt en de warme lucht weggaat.

Drinken

Hou je lichaam koel door regelmatig en meer water te drinken dan je normaal doet. Je transpireert meer door het warme weer en daarom verliest je lichaam meer vocht. Dit vul je aan door genoeg water te drinken en zo hou je tevens je lichaam koel van binnen. Drink geen koud water, want je zult hier alleen tijdelijk baat bij hebben. Hierna stijgt je lichaamstemperatuur juist meer dan ervoor. Je kunt beter lauw water drinken.

Houd jezelf koel

Het is ook verstandig om niet op het warmste moment van de dag naar buiten te gaan en al helemaal niet om je dan te veel in te gaan spannen, zoals boodschappen doen of de ramen lappen. Als je toch de deur uit moet, kleed je dan luchtig en blijf niet te lang in de hete zon staan.