Tips

Hier moet je op letten bij grootzakelijke energie

Een groot deel van de ondernemers in Nederland heeft een energiecontract voor grootzakelijke energie. Zij verbruiken gemiddeld meer energie voor hun bedrijf dan andere mkb’ers en vrijwel alle zzp’ers, waardoor ze een ander soort energiecontract nodig hebben. Zit je eenmaal aan zo’n grootzakelijk energiecontract vast dan is het vooral aan te raden om niet te blijven hangen wanneer je contract bijna afloopt. Veel mensen doen dit wel, waardoor ze uiteindelijk veel meer geld kwijt zijn aan hun zakelijke energie dan ze misschien hadden gewild. In dit artikel lees je enkele belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je over een grootzakelijk energiecontract beschikt en je niet te veel wilt betalen voor zakelijke energie.

Pak altijd de beste energiedeal voor je bedrijf

Geen enkele ondernemer betaalt graag te veel voor een grootzakelijk energiecontract. Daarom is het aan te raden om altijd actie te ondernemen wanneer dit kan. Je sluit een energiecontract namelijk maar voor een bepaalde tijd af. Veel ondernemers blijven hangen bij hun energieleverancier wanneer het contract afloopt. Dat is zonde – je kunt veel beter zelf actief op zoek gaan naar een ander energiebedrijf waar je een goede nieuwe energiedeal kunt krijgen. Doe dit door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Op die manier vind je altijd een energiecontract dat bij je bedrijf past. Op energie-zakelijk.nl vind je een tool waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Vul je jaarlijkse energieverbruik in en die tool doet de rest. Je krijgt altijd een compleet en onafhankelijk overzicht te zien, zodat je zeker weet dat je nergens anders goedkoper uit bent. Zakelijke energie vergelijken moet je na ieder contract weer doen om geld te besparen.

Let op de opzegtermijn van je energiecontract

Nu vraag je je misschien af wanneer je precies moet beginnen met zakelijke energie vergelijken. Die zakelijke vergelijker kun je gebruiken wanneer je wilt. Het daadwerkelijke overstappen naar een ander energiebedrijf doe je pas wanneer je opzegtermijn in is gegaan. Ieder energiebedrijf hanteert een opzegtermijn; de één heeft bijvoorbeeld een termijn van 30 dagen terwijl de ander een termijn hanteert van 3 maanden. Het liefst check je al bij het afnemen van je energiecontract wat die opzegtermijn precies is. Daarmee voorkom je uiteindelijk extra kosten. Ben je namelijk te vroeg met het opzeggen van je energiecontract dan ontvang je een opzegboete. Dat is een bedrag dat je nog moet betalen voor de grootzakelijke energie die je had afgesproken af te nemen. De energieleverancier heeft op basis van jullie afspraak namelijk een pakket energie ingekocht. Het is dus logisch dat je daar gewoon nog voor moet betalen wanneer je besluit om die afspraak eerder af te breken. Anders zit de energieleverancier met extra kosten en dat is niet de bedoeling.

Check ook de einddatum van grootzakelijke energie

Je opzegtermijn is niet de enige datum waar je op moet letten. Het is ook belangrijk om te kijken naar de einddatum van je huidige energiecontract. Je wilt namelijk niet te vroeg zijn met het opzeggen van je contract, maar ook zeker niet te laat. Wanneer de einddatum verstreken is, mag een grootzakelijke energieleverancier je huidige contract stilzwijgend verlengen. Helaas gebeurt dat nooit voor fijne aanbiedingstarieven; je moet altijd meer betalen dan wanneer je zelf op zoek was gegaan naar een andere energiedeal. Zet daarom niet alleen de opzegtermijn met grote rode letters in je agenda, maar ook de einddatum. Het is belangrijk om beide data goed te onthouden zodat je precies op tijd over kunt stappen. Gebruik daarnaast bij het overstappen een zakelijke energievergelijker zodat je weet waar je goedkoper uit bent. Alleen op die manier pak je écht de beste energiedeal voor grootzakelijke energie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *