Autoverzekering
Geen categorie

Het afsluiten van een autoverzekering: 5 tips!

Het afsluiten van een autoverzekering is verplicht in ons land. Het is gelukkig een stuk eenvoudiger als de meeste mensen denken. Vooral voor mensen die de auto vaak gebruiken, is het handig om de juiste autoverzekering te kiezen. De autoverzekeringen die qua prijs enorm op elkaar lijken, kunnen op belangrijke punten toch meer verschillen dan je denkt. Om het jou wat makkelijker te maken heb ik vijf tips op een rijtje gezet.

TIP #1 – Het aantal kilometers

Verzekeraars kunnen de premie bepalen aan de hand van het aantal kilometers die je per jaar rijdt. Wanneer je dus ook niet zo vaak rijdt, kan je premie lager uitvallen. Het is echter wel belangrijk dat je inschatting redelijk klopt, aangezien een te lage opgave kan gevolgen hebben bij het vergoeden van autoschade.

TIP #2 – Eigen risico

Veel mensen kiezen een hoog eigen risico, zodat ze maandelijks minder hoeven te betallen. Echter zijn auto-ongelukken erg duur en daarom moet je niet genoegen nemen met een te hoog eigen risico.

TIP #3 – Let op schadesturing

Veel verzekeraars hebben afspraken met schadeherstellers. Wanneer jouw verzekeraar geen afspraken heeft met een partij die jouw auto hersteld, kan je in sommige gevallen niet de volledige schade vergoed krijgen. Als jij bij schade naar een schadehersteller wilt gaan die je zelf kan kiezen, dan is het belangrijk om te letten op deze schadesturing.

TIP #4 – Bespaar geld

Veel mensen besparen door een beperkte dekking te nemen, maar dit betekent niet dat je bij een andere verzekeraar niet meer dekking kan krijgen voor hetzelfde bedrag. Je moet niet inleveren op kwaliteit wanneer dit niet onnodig is, want bij een ongeluk zal je snel balen wanneer je te weinig vergoed krijgt. Iedereen wilt natuurlijk een goedkope autoverzekering, maar blijf altijd nadenken over de kwaliteit.

TIP #5 – De schadevrije jaren

Wanneer je in een andere auto schadevrije jaren hebt opgebouwd kan je misschien gebruik maken van de tweede autoregeling. Met deze regeling kan je extra korting krijgen door de schadevrije jaren die je eerder hebt gehad. Kijk altijd of je de schadevrije jaren van een andere auto mee kan nemen om extra geld te besparen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en kan je een geschikte autoverzekering vinden!