2 persoonsbed
Geen categorie

Heerlijk slapen met fijn bedlinnen

Als je heerlijk wilt slapen dan is het fijn om goed bedlinnen te hebben en een fijn dekbed. Bedlinnen en een dekbed zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen. Meestal zijn hoeslaken 200×200 maar soms heb je ook afwijkende maten zoals een hoeslaken 180×210. Als je het juiste formaat hebt en materiaal kiest wat bij je past dan kun je heerlijk slapen. Materialen voor bedlinnen zoals katoen of badstof maken veel verschil. Dit geldt ook voor een dekbed die gevuld kan zijn met bamboe of wol. Dit is allemaal een groot verschil. Als je lekker wilt slapen dan is het belangrijk om te kijken wat bi je past.

Verschillende soorten hoeslakens

Als je een hoeslaken zoek dan is het belangrijk om goed te kijken naar welke maat die je nodig hebt. Zo voorkom je dat de laken te klein is of slap hangt. Als je een groot tweepersoonsbed hebt, een queensize bed dan is de breedte 180cm. Kijken ook goed naar de lengte van je bed. Soms heb je een afwijkende maat nodig zoals hoeslaken 180×210. Een maat die je ook niet vaak ziet is een hoeslaken 200×200. Dit is wel de grootste breedte die je kunt krijgen. Materialen waarvan de hoeslaken gemaakt kan zijn, zijn bijvoorbeeld verschillende soorten katoen, badstof, velours, lycra en molton. Een molton wordt vaak gebruikt als matrasbeschermer waar je een hoeslaken overheen kunt doen.

Het ideale dekbed

Als je dan toch een logeerbed aanschaft is het ook fijn om een groot dekbed voor zelf mee te bestellen. Een dekbed van 240×220 is ideaal voor ieder bed. Als je een groot bed hebt van kingsize of queensize dan zal dit dekbed ruim over je bed vallen. Dit dekbed kun je ook gebruiken als je een klein bed hebt, bijvoorbeeld bij een bed van 140 wat de kleinste maat is. Je hebt dan een zeer groot dekbed maar als je heel veel draait dan kan dit zeker fijn zijn. Met een dekbed van 240×220 voorkom je dat je ‘s nachts met een koude rug wakker wordt. 

Verschillende materialen voor je dekbed

Als je een zomerdekbed of winterdekbed gaat kopen dan kun je kiezen uit verschillende soorten materialen. Het meest goedkope materiaal is een dekbed van synthetisch materiaal. Dit maakt je snel warm maar kan ook klam worden doordat het wel minder goed ventileert. Als je een luchtig dekbed belangrijk vind dat zou je kunnen kijken naar een dekbed van bamboe dat is duurzaam materiaal die goed ventileert. Zeker in de zomer is dat heerlijk. Een dekbed van wol kan in de zomer en is natuurlijk als winterdekbed zeer geschikt. Dit ligt wat zwaarder op je lichaam wat zeer prettig kan zijn een dekbed van dons kan je ook goed warm houden en voelt juist wat lichter. Dit is als zomer- en als winterdekbed ideaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *