Heb je zelf kennis van een hypotheek?

Execution only hypotheek

Een Execution only hypotheek betekent dat je zonder behulp van een adviseur een ingewikkeld financieel proces zelf doet, zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Dit kan je pas doen als je aangetoond hebt dat je over voldoende kennis bezit, om dit moeilijke traject te doorlopen. Er zijn een aantal voordelen aan het het zelf regelen van een hypotheek, om te beginnen bespaar je een hoop kosten die je normaal kwijt bent aan een hypotheek adviseur. Het enige wat je wel dient te betalen is het daadwerkelijk afsluiten van de hypotheek.

Execution only hypotheek

Doe het in je eigen tempo

Bij een Execution only hypotheek kun je de hypotheek helemaal in je eigen tempo regelen, of je er nu een dag of een week over doet dat is je eigen keus. Maar let op want sommige formulieren zijn maar een bepaalde tijd geldig en hebben wel een deadline, doe er dus niet te lang over. Documenten dienen bijvoorbeeld op tijd bij de hypotheekverstrekker aanwezig te zijn, ook de overdracht bij de notaris moet binnen een bepaalde termijn gedaan zijn. Ben je hiermee te laat dan brengt dit extra kosten met zich mee, en dat is nu net waarom je het zelf wilt doen om die te besparen.

Execution only hypotheek

Waarom doen mensen het zelf?

Het geld wat met het zelf regelen van een Execution only hypotheek is natuurlijk een belangrijk argument, maar nog belangrijker is hoe de hypotheek eruit komt te zien voor veel mensen. Je kiest zelf de vorm van de hypotheek, de periode hoe lang de rente vast moet komen te staan en de looptijd van de hypotheek. Ook op het gebied van de verzekeringen bepaal je helemaal zelf wat je wilt en hoeveel je eraan wilt besteden.