Elektrische vloerverwarming en andere toepassingsmogelijkheden

makelaarskantoor luxe huizen

Tegenwoordig is een elektrische vloerverwarming al lang niet meer enkel één systeem. Er is namelijk een groot assortiment elektrische vloerverwarmingssystemen van verschillende fabrikanten leverbaar. Daarbij is één van de beste elektrische systemen van het merk e-HEAT. Dit systeem bestaat uit een complete set waarmee je vrijwel alle ruimtes in huis voor een zeer betaalbare prijs aangenaam kunt verwarmen. Ook de producten van MAGNUM zijn favoriet als het gaat om vloerverwarming. Dit merk biedt voor zowel kleine tot zeer grote ruimtes de perfecte oplossing. Echter zijn dit slechts enkele merken die eenvoudig toepasbaar zijn. Eigenlijk kan er wel gezegd worden dat er voor iedere ruimte een oplossing is. Kortom alle elektrische verwarmingssystemen zijn van hoogwaardige en duurzame kwaliteit, je hoeft enkel diegene te kiezen die het beste toepasbaar is in jouw woning of gewenste ruimte.

Niet enkel elektrische vloerverwarming meer

Wellicht ben je op zoek naar een vloerverwarming die jouw woning een aangename temperatuur kan geven. Maar wist je dat elektrisch verwarmingen veel meer toepassingsmogelijkheden heeft naast de vloer? Met elektrische verwarmingssystemen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om wandverwarming, spiegelverwarming, vorstvrij protectielinten en plafondverwarming te creëren.

Verwarming toepasbaar in of op de vloer

Wanneer je kiest voor elektrische vloerverwarming dan heb je keus uit systemen voor installatie over bestaande tegelvloer of afwerkvloer of systemen voor installatie in een nieuw aan te brengen dekvloer. Een elektrische mat kan bijvoorbeeld rechtstreeks in tegellijm of egaline verwerkt worden. Dit systeem heeft men ontwikkeld om een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer alsnog vloerverwarming te kunnen installeren. Ideaal dus wanneer je niet van plan bent de gehele vloer te slopen voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming. Je kiest voor elektrische dekvloerkabels wanneer je een geheel nieuwe dekvloer gaat aanbrengen. 

Elektrische verwarming onder hout, laminaat of parket

Zelfs onder een zwevende houten vloer, laminaat en parket is het mogelijk om elektrische vloerverwarming aan te leggen. Dit gebeurd echter niet met een mat of kabels maar met een folie. De folie wordt rechtstreeks op flexibele isolatieplaten van 6 millimeter dikte aangebracht. Vervolgens kun je de vloerverwarming aansturen met een digitale klokthermostaat met vloersensor. Je kunt ook kiezen voor bijverwarming wanneer je kiest voor een zwevende houten vloer, laminaat of parket. Deze verwarmingskabel wordt in combinatie met isolatieplaten van 12 millimeter geïnstalleerd. Deze systeemplaten kunnen als puzzelstukken aan elkaar gelegd worden. Vervolgens wordt de kabel in de voorgevormde kabelgoten geklemd. De vaste kabelafstand hierbij is 10 centimeter. 

Geavanceerde remote control WiFi-thermostaat

Alle complete sets elektrische vloerverwarming worden geleverd met de geavanceerde Remote Control WiFi-thermostaat. Deze thermostaat is zowel vanaf het scherm als via een App (iOS en Android) eenvoudig en intuïtief te bedienen. Daarbij wordt de opwarmtijd automatisch berekent, je hoeft enkel in te geven in welke periodes je de vloer warmer wilt hebben. De thermostaat leert gaandeweg zelf de ideale opwarmtijd van de vloer en past zelf daar automatisch zijn programma’s op aan. Stel dat je dus de vloer om 7 uur ‘s morgens op 23 graden wilt hebben, dan doet de thermostaat de rest. De remote control WiFi thermostaat voor elektrische vloerverwarming is daarnaast voorzien van een houten vloer functie. Dit betekent dat de maximale vloertemperatuur gelimiteerd wordt tot 28 graden. Dit maakt deze thermostaat de meest veilige en perfecte oplossing voor iedere elektrisch verwarmingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *