Wonen

Een zwarte keuken, waar zeker aandacht aan te besteden?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het kopen van een nieuwe keuken heeft betrekking tot de kleur die de uitstraling zal bepalen. Dit lijkt op het eerste zicht misschien slechts een detail, maar dat is het beslist niet, integendeel. Neem nu bijvoorbeeld een zwarte keuken. Tegenwoordig is het realiseren van een dergelijke keuken een keuze die door erg veel mensen wordt gemaakt. Hoe interessant is dat nu eigenlijk echt en werkt het bovendien wel praktisch? Wij zochten het allemaal voor je uit en hebben op deze pagina aangegeven waar je bij het realiseren van een keuken in een zwarte kleur allemaal zeker en vast bij stil moet blijven staan.

1.) Zorg altijd voor minstens één raam in de zwarte keuken

De eerste tip geldt eigenlijk niet alleen maar bij het realiseren van een zwarte keuken. In principe moet je er namelijk altijd voor kunnen zorgen dat het zogenaamde kookvocht dat ontstaat kan worden afgevoerd. Dit kan uiteraard ook door een afzuigsysteem te voorzien, maar toch is het geen overbodige luxe om een raam in de keuken te kunnen openen. Niet alleen kan een dergelijk raam ervoor zorgen dat vervelende geurtjes komen te verdwijnen, daarnaast zorgt ze natuurlijk ook voor naar binnen vallend zonlicht. Dat is in het bijzonder in een zwarte keuken erg belangrijk.

2.) Sta stil bij de verschillende soorten vereiste verlichting

Realiseer je een zwarte keuken? Dan spreekt het voor zich dat je ook altijd de nodige aandacht zal moeten besteden aan de verlichting. Je mag dan immers nog wel over een groot raam beschikken, op het moment dat de zon is ondergegaan ben je uiteraard volledig afhankelijk van de verlichting. Hierbij dient er eigenlijk aandacht te worden besteed aan drie verschillende soorten verlichting:

  1. De algemene verlichting;
  2. Functionele verlichting voor tijdens het koken;
  3. Sfeerverlichting die de sfeer in de keuken gaat bepalen;

Hoe mooi en luxueus de uitstraling van een zwarte keuken ook mag zijn, je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat het geheel een stuk donkerder is in vergelijking met bijvoorbeeld een witte keuken of een exemplaar die beschikt over een lichtere kleur. Bedenk dus goed aan welke verschillende soorten verlichtingen jij allemaal behoeften hebt en zorg ervoor dat je op dit vlak de juiste keuzes maakt. Een gebrekkige verlichting in een donkere keuken kan immers erg vervelend zijn.

3.) Je keuken hoeft niet honderd procent zwart te zijn

Tot slot, ook voor een zwarte keuken geldt dat ze niet ver de hele lijn zwart hoeft te zijn. We begrijpen dat veel mensen het integreren van zwarte elementen in een keuken interessant en mooi vinden. Dit gezegd hebbende moet je natuurlijk niet alleen aandacht besteden aan de uitstraling, maar ook aan de praktische eigenschappen waar een keuken zich door kenmerkt. Wil je graag toch hier en daar wat lichtere toetsen in je keuken verwerken? Dan is dat uiteraard perfect mogelijk. Je kan er bijvoorbeeld zeker voor kiezen om zwarte met witte of bijvoorbeeld beige elementen te combineren. Dit kan het eindresultaat ook nog eens zeker ten goede komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *