lening oversluiten
Tips

Een lening oversluiten

Het is in Nederland heel normaal om schulden te hebben. Je hoeft je hier dan ook niet voor te schamen. Bijna alle Nederlanders hebben schulden, door de aankoop van hun woning of omdat zij gestudeerd hebben. Daarnaast is er nog een grote groep Nederlanders met schulden bij kleinere partijen zoals vrienden, een doorlopend krediet of door een creditcard. Voor deze mensen kan het gunstig zijn om hun lening over te sluiten. Een lening oversluiten houdt in dat je je oude lening aflost met behulp van een nieuwe lening. Dit kan een stuk voordeliger zijn, ook heb je na het oversluiten nog maar met één enkele kredietverstrekker te maken. Hierdoor wordt het overzichtelijker.

lening oversluiten

Is een lening oversluiten ook gunstig voor mij?

Als je op dit moment een lening hebt bij meerdere partijen, tegen verschillende rentes, dan kan het zeker gunstig voor je zijn. Het wordt interessant als je voor je nieuwe lening een lager rentepercentage betaald. Deze percentages kunnen namelijk oplopen tot boven de tien procent. Bij een kredietverstrekker betaal je gegarandeerd een lager percentage. 

lening oversluiten

Tot welke leeftijd kan ik mijn lening oversluiten?

Voor veel oudere mensen is het lastig om een lening af te sluiten. Dit geldt ook voor het oversluiten van een lening. De maximale leeftijd voor het oversluiten van een lening ligt in dit geval dan ook tussen de 60 tot 75 jaar. Daarnaast is de maximale doorlooptijd 5 jaar.