Een geschiedenis van snelheid

de mensheid is vanaf het begin van de geschiedschrijving en zeker voorheen ook geïnteresseerd in het bereiken van de maximale snelheid. Het is op zichzelf niet zoveel zeggend maar zelfs in de eeuwen van voornamelijk paardenraces kan je niet onderschatten hoeveel training en voorzorg de gemiddelde racepaard doorging. Een soortgelijk proces is waar te nemen binnen het vlak van technologie van vervoersmiddelen.

  1. Een antwoord op een probleem

Een van de kwaliteiten die de Formule 1 zijn adembenemend maakt is het debat der mechanica, elk team heeft een accent gelegd op bepaalde onderdelen die eventueel leiden naar een overwinning. Natuurlijks is de kunde of de expertise van de coureur ook van belang. Nog een enkel ding over de F1 de teams zijn voornamelijk vast aan een fabrikant: Mercedes, BMW etc. Motorracen heeft hier een interessant antwoord op gevonden bobbers. Bobbers is een concept populair gemaakt in de jaren 30 die focust op een bike bouwen die de wensen van de eigenaar reflecteert i.p.v. die van de fabrikant. Er is veel keus en sommigen onderdelen blinken uit boven anderen, een suzuki bobber kopen doen velen met voldoening Suzuki onderdelen zijn hoogwaardig en kunnen tegen een stootje. Ook wel populair zijn de harley davidson accessoires die zijn zeer begeerd onder fans voor hun tijdloze uitstraling. Er zijn enkele grote jongens wanneer het gaat op het produceren van motoronderdelen: 

  • Peugeot 
  • BMW 
  • Suzuki
  • Harley Davidson
  • Kawasaki
  1. Beginnen bij de basics 

Al deze merken zijn bekend voor hun kwaliteit maar net zoals de uitslagen van de F1 je verteld sommige fabrikanten zijn relatief efficiënter en produceren onderdelen die makkelijker of minder vervangen worden. Een populair starter bobber is de Kawasaki bike 750, het is namelijk makkelijk om handleidingen te vinden om te beginnen sleutelen. Natuurlijk kan je dit overlaten aan de professioneel maar misschien leer je er wat uit of blijkt het de ultieme na werk ontspanning activiteit te zijn zoals vele sleutelaars opmerken. Voor een persoon die vaak on-the-go is en dus hierom zijn/haar spullen mee moet meenemen, hiervoor zou je maar eens even saddle bags motors bekijken. Er komen steeds meer stijlvolle modellen uit met weerbestendig materiaal je spullen droog houden, zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *