Een composiet aanrechtblad: wat zijn de voor- en nadelen?

Keukenblad

Wie een keukenblad gaat uitzoeken, wordt al snel geconfronteerd met allerlei keuzes. Met name het blad zelf bepaalt de uitstraling van de keuken. Heb je bijvoorbeeld wel eens een composiet aanrechtblad overwogen? De kans bestaat dat je er nog niet eens van hebt gehoord. Wel ken je ongetwijfeld de term graniet. In dit artikel ontdek je alles over composiet en wat de voordelen ervan zijn ten opzichte van andere materialen zoals graniet. 

Wat is composiet precies?

Composiet is een soort steen. Het bestaat doorgaans voor 95 procent uit kwartsiet. Kwarts is gekristalliseerd en meestal wit of transparant. Composiet is dus vaak lichter dan andere materialen maar dat hoeft niet. Er kunnen namelijk ook andere kleuren ontstaan door bijvoorbeeld onzuiverheden in het steen. Dit kan weer mooi uitpakken voor jou want het ziet er dan uniek uit. Composiet wordt voor de meest uiteenlopende producten gebruikt. Aan kwart kun je namelijk heel gemakkelijk kleurpigmenten en granietkorrels toevoegen om het materiaal de uitstraling te geven die je wil. 

De voordelen van composiet

Composiet heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere materialen:

  • het is krasbestendig
  • het is zeer hard
  • het is zuurbestendig

Op een aanrechtblad wordt veel gekrast. Natuurlijk is het de bedoeling dat je ook nog een snijplank gebruikt maar dat doen we niet allemaal en het is ook soms niet handig. Een ongelukje zit in een klein hoekje dus het kan ook gewoon zo zijn dat je een mes laat vallen op het aanrechtblad. Bij composiet is dat geen enkel probleem. Sterker nog: je ziet het vaak niet eens. 

keukenblad

Hard en zuurbestendig

Daarnaast is composiet ontzettend hard. Het is in de praktijk vaak goedkoper dan graniet – een ander zeer stevig materiaal – dus het dient vaak als alternatief daarop. Steen is simpelweg een van de sterkste materialen waar je voor kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *