Draaideurkast op maat

De draaideurkast is terug van weggeweest. Het term ‘draaideurkast’ kan enige vraagtekens oproepen, want in de volksmond wordt een draaideurkast gewoon een ‘kast’ genoemd. Een kast waarvan de deuren door middel van scharnieren geopend en gesloten kunnen worden. Wat op zich wel weer komisch is, want wanneer iemand een schuifdeurkast bedoelt, wordt er ‘schuifkast’ gezegd, maar wanneer we een draaideurkast bedoelden, zeggen we gewoon ‘kast’. Interessant hoe zoiets werkt. Maar deze blog gaat niet over bijzonderheden van taal, deze blog gaat over de draaideurkast.

Voor iedere ruimte een draaideurkast

De meeste mensen brengen een bezoekje aan de Ikea, Praxis of een andere meubelzaak wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe draaideurkast. Want dat is lekker makkelijk en goedkoop. Maar wanneer je te maken hebt met bijzondere ruimtes, met bijvoorbeeld veel rare hoeken of inhammetjes, is de kans dat je bij een van de gebruikelijke meubelzaken slaagt vrij klein. Hetzelfde geldt voor wanneer je op zoek bent naar iets anders, maar je niet goed weet wat. Of misschien weet je juist heel goed wat je wilt, maar ben je zelf niet zo handig met hout en gereedschap. In al die gevallen loont het dan absoluut om je te verdiepen in een kast op maat. En het adres waar je dan moet wezen, is elkekastopmaat. Bij elkekastopmaat kunnen ze elke soort draaideurkast maken die je maar kunt verzinnen. Het maakt niet uit voor welke ruimte of voor welk gebruiksdoel, als jij weet wat je wilt, draaien zij.

Waar op te letten

Voordat je die prachtige draaideurkast op maat dan in huis hebt, moet er eerst het een en ander gebeuren. Het handigste is als je eerst voor jezelf eens nagaat waar de kast voor gaat dienen. Ben je op zoek naar een nieuwe boekenkast om je prachtige collectie in te tentoonstellen? Of misschien zoek je juist wel een grote kast, voor in de bijkeuken of de waskamer, waar ook je wasmachine en droger in weggewerkt kunnen worden? Of wat dacht je van een prachtige vitrinekast om je gigantische verzameling LEGO in te showen? Je kunt het zo gek niet bedenken, maar bedenk dus eerst wat voor soort kast je wilt hebben en in welke ruimte die moet komen. Denk na over het hout daarvan de kast gemaakt moet worden. Ga eens op zoek naar inspiratie voor de deuren, want man, wat een keuze is er tegenwoordig in deuren te vinden. Wil je glad of met structuur? Welke uitstraling wil je dat de deuren hebben? Wil je handgrepen aan de deur hebben of wil je greeploze deuren, waarbij je de deur ietsje moet induwen om hem te openen? Kortom: maak een lijstje met eisen en wensen voor je eigen draaideurkast en maak daarna lekker een afspraak met de meubelmaker van elkekastopmaat om jouw draaideurkast leven in te blazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *