Tips,  Wonen

Discussiëren over onze inrichting

Mijn vriend en ik wonen al drie jaar samen in een rustig plaatsje genaamd Roelofarendsveen. Dit ligt net boven Alphen aan de Rijn. Wij wonen erg fijn aan het water en onze hond kan lekker spelen in de tuin. Vaak hebben wij discussies, omdat er best veel moet veranderen in ons huis. We beginnen met de woonkamer…

Bohemien of landelijk?

Soms komen wij er gewoon echt niet uit. Daarom hebben mijn vriend en ik besloten om er een specialist bij te halen. Zij gaat ons helpen in keuzes maken voor de veranderingen van ons huis. Ik hou erg van een industriële look. Vooral omdat onze keuken ook robuust zwart is. Mijn vriend houdt juist meer van lichte kleuren en veel wit. Veel mensen denken dat het omgedraaid is en dat ik mij vergis, maar het is echt zo. Mijn vriend vindt lichte kleuren echt heel mooi. Hoe kunnen we daar nou een compromis in gaan vinden?

Eindelijk een overeenkomst

Geloof het of niet, maar mijn vriend en ik hebben een overeenkomst gevonden. We willen allebei heel graag binnenverlichting met led technologie. Eindelijk waren we het met elkaar eens. Gelukkig kwam onze specialist met het idee. Ik ben erg blij dat wij haar hebben gevraagd om ons te helpen. Verder kwam ze met hele gave voorbeelden. Zoals bijvoorbeeld een stoere matzwarte lamp met een grijze bank en een wit kleed. Deze combinatie hadden wij zelf nooit kunnen bedenken.

Nu we toch bezig zijn

Mijn vriend kwam op het idee, omdat we toch bezig zijn, om ook de tuin mee te pakken. Toevallig is onze specialist ook gespecialiseerd in het meubileren van de tuin. Ze heeft hele coole ideeën. Omdat dit ineens bedacht is, zijn wij eigenlijk niet voorbereid. Maar Chantal kan ons goed helpen. Ze heeft zelfs bedacht om een hondenbadje te bouwen voor onze lieve hond Kaya. Kaya is een Samojeed en heeft het vaak warm. Ze zoekt dan naar verkoeling en kan dat alleen in onze sloot vinden, dit vinden wij natuurlijk minder prettig, want zo gaan er meer wasbeurten komen.

Zo zijn we met z’n drieën nog verder gaan sparren, over wat er nog allemaal kan veranderen in ons huis. We zijn wel van plan om hier te gaan uitbreiden. Mijn vriend en ik hebben allebei een fulltimebaan in Alphen aan de Rijn en dat is lekker dichtbij. Wellicht als er een geschenk uit de hemel komt en het wordt ons gegund, dat ons kindje ook hier naar school kan gaan en we in een prachtig huis wonen die helemaal naar onze smaak is ingericht.