robotmaaiers
Tips

De voordelen van robotmaaiers voor je gazon

Wanneer het tijd is om het gras te maaien en je doet dit nog met een ouderwetse grasmaaier die je zelf voort moet duwen, dan kan dit flink wat tijd in beslag nemen. Grasmaaien is een fikse taak, zeker als je gazon groot is. Met robotmaaiers wordt het echter een stuk gemakkelijker. Robotmaaiers zijn namelijk:

  • volledig zelfstandig: je hoeft ze niet aan te duwen
  • sneller en nauwkeuriger dan andere maaiers
  • goed schoon te maken
robotmaaiers

Over robotmaaiers

Wellicht kun jij je helemaal niks voorstellen bij de term robotmaaier. Dat is ook niet zo gek want dit bijzondere apparaat bestaat nog helemaal niet zo lang. De robotmaaier lijkt misschien wel het meeste op de robotstofzuiger. Die komt ook meer voor. Dat is zo’n rondrijdende stofzuiger, vaak in ronde vorm, die voor jou stofzuigt zonder dat je iets hoeft te doen. Men noemt het ook wel een rumba, vernoemd naar het merk dat deze stofzuigers groot maakte. Inmiddels zijn er echter talloze andere merken die zo’n stofzuiger maken. En er zijn dus ook grasmaaier versies van inmiddels! 

De automatische maaier

Een robot grasmaaier rijdt uit zichzelf rond in de tuin. Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en op de juiste plek te zetten. De sensoren in het apparaat  voelen aan of het gras al geknipt is of nog niet. De maaier weet dus ook waar hij al geweest is en slaat dat stuk over. Ook voelt hij het aan als hij tegen een muur aankomt en dan rijdt hij dus de andere kant op. Dat geldt overigens ook voor andere obstakels. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *