De vele mogelijkheden van cedar hout

Er zijn meerdere opties mogelijk als je het hebt over cedar hout. Ze staan bekend om de hoeveelheid kleurvariatie die het hout kan uitstralen. Zo zijn er tinten mogelijk van zalmkleurig, rozebruin maar ook chocoladebruin. Dit specifieke hout komt veelal voor uit het middelste gedeelte van de stam waardoor het een zeer gewillig soort hout betreft. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zo heb je keuze uit bijvoorbeeld de western red cedar houtsoort maar ook uit de Aziatische red cedar soort. Kijk voor meer informatie op Cedar hout

De kwaliteit

Kwaliteit staat hoog in het vaandel als je het hebt over deze cedar soorten hout. Op het moment dat het hout bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan licht of regenachtig weer, blijft de kwaliteit goed behouden. Daarnaast is het ook een soort dat eigenlijk alleen maar mooier wordt naar gelang de tijd, en daarmee is het juist een soort die enigszins mooi bijkleurt van soms licht geelbruin naar roodbruin. Dit is natuurlijk enkel en alleen als het dusdanig veel word blootgesteld aan de natuurlijke elementen.

Structuur van het hout

De structuur van dit soort hout heeft een zeer mooi kleurcontrast waardoor er bij een aantal oppervlaktes een mooie vlamtekening beslaat. Deze contrasten zijn alles behalve storend en kunnen de juiste benadrukking brengen in de betreffende kamer. Het ziet er dan niet gemaakt uit, maar maakt hetgeen tot een geheel.
Western red cedar heeft daarnaast de mogelijkheid om gemakkelijk bewerkt te kunnen worden, zowel machinaal als met de hand. Wel moet er gedacht worden aan niet teveel druk uit te oefenen wanneer er geschaafd en gezaagd wordt. Het is en blijft natuurlijk wel een redelijk zachte houtsoort ten opzichte van overige houtsoorten. Eenmaal bewerkt en geplaatst kun je er na behandeling jarenlang plezier van hebben en genieten van het uitzicht dat het verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *