Wonen

Alles over de levensduur van een PVC vloer

Een pvc vloer koop je niet zomaar even. Het is namelijk nogal een uitgave. Voor een beetje goede vloer ben je al gauw een paar duizend euro kwijt. Daarom wil je natuurlijk wel dat een vloer lang meegaat. Gelukkig is dit met een PVC vloer het geval. Wanneer je namelijk een kwalitatief hoogstaande pvc vloer aanschaft dan gaat deze al gauw 35 jaar lang mee. Omdat pvc zo sterk is komt het nauwelijks voor dat deze soort vloer moet worden vervangen vanwege slijtage. De reden dat zo’n vloer wordt vervangen is meestal omdat mensen weer iets nieuws op hun vloer willen. Oftewel de prijs – kwaliteitverhouding van dit soort vloeren is super goed. Daarnaast is het ook goed voor het milieu. PVC wordt namelijk duurzaam geproduceerd en het kan ook weer worden gerecycled.

Soorten PVC vloeren

Pvc is in meerdere soorten verkrijgbaar. Er zijn 3 soorten die het meest populair zijn en dat zijn pvc stroken, pvc tegels en klik pvc. Allereerste pvc stroken deze zijn vergelijkbaar in hetzelfde formaat als laminaatplanken. Het voordeel ten opzichte van laminaat is dat het beter bestemd is tegen slijtage en daarnaast werkt het nog eens geluiddempend. Ook is het makkelijk schoon te houden. Deze stroken zijn in twee verschillende soorten verkrijgbaar, namelijk in plankmotief of in visgraatmotief. 

PVC tegels en kliksysteem

Naast stroken zijn er ook pvc tegels. De naam zegt het al dit zijn tegels die gemaakt zijn van PVC. Dit is een populaire keuze voor in keukens of badkamers. Het is namelijk verkrijgbaar in en leuke betonlook of een mooie natuursteen. Hierdoor heb je de looks van beton, maar de warmte van hout. Oftewel het beste van twee werelden. Ben je op zoek naar een PVC vloer in Hoogeveen? Zoek dan eens in tijdschriften of websites. Je vindt vast een winkel die aan jouw wensen voldoet.

De laatste soort vloer die Ik wil bespreken is klik pvc. Dit heeft een makkelijk kliksysteem en e kunt het vergelijken met laminaat. Oftewel het is heel goed geschikt voor mensen die van klussen houden. De voordelen hiervan zijn dat het makkelijk zelf te leggen is net zoals laminaat, maar je hebt de voordelen hebt van PVC. Pvc bestaat uit 3 verschillende lagen deze worden de rug, de filmlaag en de toplaag genoemd. Ben je nou benieuwd naar nog meer informatie over dit type vloer bekijk dan onze andere blogs. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *