5 tips voor alternatieve verwarming in huis

Verwarming in huis

Enige tijd geleden is er besloten dat we binnen zoveel jaar niet meer op gas moeten stoken. Momenteel draait het grootste gedeelte van alle huishoudens hier nog wel op. Wel komen er steeds meer alternatieven en probeert de overheid zoveel mogelijk huizen over te laten gaan op een alternatief. Maar, welke mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? Wij zochten het uit!

1. Airo voor warmte in de winter en verkoeling in de zomer

Met een airco uit Rotterdam denk je wellicht alleen verkoeling te kunnen creëren, maar dit is zeker niet het geval! Bepaalde typen airco kunnen namelijk ook minstens zo goed verwarmen in de winter. Bovendien zijn deze modellen over het algemeen vrij zuinig waardoor je ook geen torenhoge kosten hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met Lemij Klimaattechniek

2. Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming heeft de afgelopen jaren enorm veel populariteit gewonnen. Het is dan natuurlijk ook heerlijk om in de winter altijd lekkere warme voeten te kunnen hebben. Relatief nieuw op het gebied van vloerverwarming, is de elektrische variant. Deze wordt nu vaak alleen gebruikt voor kleine ruimtes zoals een badkamer of wc. Echter is het ook heel goed mogelijk om grotere ruimtes zoals de woon- en slaapkamer te verwarmen.

3. Infrarood warmtepanelen

Deze manier van verwarmen ken je wellicht nog niet: het verwarmen middels infrarood warmtepanelen. Infrarood warmtepanelen zijn dan ook een uniek alternatief voor het verwarmen met gas. Elektriciteit wordt hierbij omgezet in infrarood warmtestraling. Dit resulteert in een warmte die vergelijkbaar is met warmte afkomstig van de zon. Hoe lekker is dat! De stralen verspreiden zich over de ruimte, waardoor de gehele ruimte wordt opgewarmt.

4. Warmtepomp

Ook de warmtepomp wordt steeds populairder. Vooral in nieuwbouwwoningen. Een warmtepomp levert zijn warme lucht en warme water op een erg duurzame en milieuvriendelijke manier. Door middel van een warmtewisselaar wordt warmte uit de lucht of het grondwater gehaald en vervolgens verwarmt. Bovendien hebben warmtepompen een zeer hoog rendement!

5. Zonneboiler met zonnepanelen

Wanneer we het hebben over duurzame manieren van verwarmen, is ook het aanschaffen van een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen een geschikte keus. Qua prijs van het aanschaffen zit je met deze keuze redelijk hoog, maar het uiteindelijke rendement levert meer op. Tevens verlagen de zonnepanelen ook je elektriciteitsrekening.